Energieleverancier EON

E.on

E.ON staat internationaal in de top op het gebied van windenergie. E.ON wil de komende decennia wereldwijd veel blijven investeren in duurzame energie en kijken naar de mogelijkheden voor E.ON Benelux. E.ON gelooft in persoonlijke interactie met klanten en het samen ontdekken van opties voor duurzame energie.

 

 

 

Over E.ON Energie

E.ON wil de energiewereld niet veranderen, maar juist verbeteren. Service bij E.ON betekent een pro-actieve houding met oog voor de persoonlijke situatie van de klant. Zo helpt E.ON klanten niet langer een verbruiker te zijn, maar een bespaarder te worden. E.ON heeft zich als doel gesteld om de C02-uitstoot in 2030 met minstens 50 procent te verminderen. Het bedrijf richt zich op een energiemix van grijze en groene energie. Betrouwbare, betaalbare energie zal met een combinatie van duurzame opwekkingsmethodes tot stand moeten komen. Gezien de huidige omstandigheden is het niet mogelijk om te voldoen aan de groeiende vraag van consumenten door alleen gebruik te maken van duurzame bronnen, dus is E.ON vooralsnog genoodzaakt om uit te wijken naar minder duurzame opwekkingsmethodes.

Ervaringen met E.ON Energie

Wil je overstappen naar E.ON, maar bekijk je liever eerst de ervaringen van andere klanten? Bekijk dan eens de recensies die wij hebben verzameld van andere E.ON klanten. Zo lees je alles over je E.ON, alvorens je overstapt. Zelf je ervaringen met E.ON delen? Graag! Help een ander met het overstappen naar een nieuwe energieleverancier door het beoordelingformulier in te vullen. Je input wordt enorm gewaardeerd.

Welkomstkortingen en actietarieven

Je profiteert het meest van speciale acties en welkomstkortingen door ieder jaar opnieuw te kiezen voor een contract met een actietarief en een hoge welkomstkorting. Je ontvangt deze welkomstkortingen en actietarieven uitsluitend via energievergelijkingssites als Energievergelijker. Energieleveranciers moeten met elkaar concurreren om zo hoog mogelijk uit te komen in de ranglijst van de vergelijker: dit levert vaak mooie welkomstkortingen en actietarieven op die je op de eigen websites niet tegenkomt.

Energiecontracten E.ON Energie particulier

E.ON werkt met vaste- en variabele energiecontracten. Bij een contract met een vaste energieprijs, blijft je tarief gedurende de contractperiode gelijk. Dit kan voor één of meerdere jaren het geval zijn. E.ON biedt contracten met een vast tarief aan met een contractduur van 1, 2 of 3 jaar. Hoe langer je contract, hoe voordeliger je tarief.
    •    1 jaar vast: dit contract geeft je de zekerheid van een jaar lang stroom tegen een (van tevoren vastgesteld) bedrag. Hierdoor heb je een jaar lang energie voor dezelfde prijs. Dit contract is tussentijds niet opzegbaar.
    •    2 jaar vast: dit contract biedt je vaste energieprijzen gedurende twee jaar. Je hebt geen last van schommelende energieprijzen, maar je kunt twee jaar lang niet overstappen van energieleverancier. Je kunt dit contract niet tussentijds opzeggen.
    •    3 jaar vast: dit contract levert je drie jaar lang energie voor een vaste prijs. Hoe langer het contract, hoe lager de energieprijs die je aangeboden krijgt. Je zit wel drie jaar lang aan hetzelfde contract vast.
    •    Flexibel contract: bij dit contract wordt de energieprijs bepaald door de markt, je betaalt de markttarieven. Dit geeft je de mogelijkheid om te profiteren van lage energieprijzen bij een daling, maar je betaalt meer zodra de energieprijzen stijgen. Een flexibel contract is altijd opzegbaar.

Zakelijke energiecontracten 

Voor de zakelijke markt heeft EON op dit moment voor het MKB de optie voor een één-jarig vast contract of een flexibel contract. Voor de grotere bedrijven maakt EON aparte offertes op. Bij EON werken ze niet met bandbreedte, waardoor je geen boete betaald bij meer of minder energieverbruik. Vergelijk alle zakelijke energie aanbieders met elkaar om de beste keuze te maken. 

E.ON Energie opzeggen en overstappen

Heb je besloten om E.ON op te zeggen? Of overweeg je om naar een andere energieleverancier over te stappen? Je kunt nu snel en moeiteloos alle andere energieleveranciers met elkaar vergelijken met onze overstapmodule. Het opzeggen van je huidige contract kost je verder geen enkele moeite. Je huidige contract wordt door de leverancier waar naar je gaat overstappen opgezegd. Zo geregeld!

Opzegtermijn

Voordat je overstapt naar een energiecontract van E.ON of een andere leverancier, is het verstandig om te checken of je huidige contract een opzegtermijn heeft ingebouwd. Ben je nog niet eerder overgestapt? Dan kun je altijd kosteloos overstappen. Loopt je contract nog een halfjaar? Dan sluit je nieuwe contract hier automatisch op aan. Loopt je contract nog langer dan zes maanden, dan gaat je nieuwe contract direct in, maar loop je wel risico op een opzegtermijnboete.

Verhuizing doorgeven

Ligt er een verhuizing in het verschiet? Dan kun je er voor kiezen om je energiecontract te beëindigen, over te laten nemen of om het contract mee te nemen naar je nieuwe adres. Onze energievergelijker geeft je de mogelijkheid om aan te geven of je binnenkort gaat verhuizen, of onlangs bent verhuisd. Hierbij kun je bijvoorbeeld een datum in de toekomst opgeven, waarop E.ON energie moet gaan leveren op je nieuwe adres.

Contactgegevens en telefoonnummer E.ON Energie

Contact opnemen met E.ON Energie kan middels de volgende contactgevens.

Telefoonnummer: 040- 25 777 25
Bereikbaarheid: Maandag t/m vrijdag van 8:30 tot 17:30 uur
Website: http://www.eon.nl/

Gemiddelde beoordelingen
6,3 uit 10
Prijs product
Klantenservice
Bereikbaarheid
Klachtenafhandeling
Overstapproces
Energierekening
Beoordeling van Evelien
6,7 uit 10

Zeer tevreden, goede service, goede deals.

Prijs product
Klantenservice
Bereikbaarheid
Klachtenafhandeling
Overstapproces
Energierekening
Beoordeling van Felix
6 uit 10
Crimineel fraude bij e.on medewerker Mijn identiteit is misbruikt door e.on medewerker en gebruik nephandtekening om me in te schrijven op een valse overeenkomst die naar mijn e-mail is gestuurd. ik werd informatiepakket aangeboden maar ik ben het er nooit mee eens te ondertekenen omdat ik de truc vermoedde om een ​​contract in te stemmen. Gelieve deze fraude te onderzoeken en deze valse overeenkomst onmiddellijk te annuleren, anders moet ik dit aan de politie melden en deze zaak naar de rechtbank brengen!
Prijs product
Klantenservice
Bereikbaarheid
Klachtenafhandeling
Overstapproces
Energierekening
Beoordeling van Klaasssen, M.
8,7 uit 10

Goede service en prijzen.

Prijs product
Klantenservice
Bereikbaarheid
Klachtenafhandeling
Overstapproces
Energierekening
Beoordeling van daams
2 uit 10

waardeloos geen bericht aflopend contract een prijsverhoging naar fexible van meer dan 46 % bewust 2 maanden geen voorschot berekenen nadien komen met enorme prijsverhoging mensen let op bij eon

Prijs product
Klantenservice
Bereikbaarheid
Klachtenafhandeling
Overstapproces
Energierekening
Beoordeling van Pero
7,3 uit 10

In juni 2012 geswitched naar E-ON, niks meer dan tevreden. Aanbieding vorig jaar (en dit jaar) zijn goed. Bij overstappen duidelijk stappenplan ontvangen wat er ging gebeuren, gevolgd door telefoontje of alles naar wens is. Dit jaar contact opgenomen over verlenging, switch nu naar aanbieder met volledig groen pakket, maar sterk getwijfeld omdat als iets goed is, waarom zou je wijzigen. Volgend jaar weer klant, zeker.

Prijs product
Klantenservice
Bereikbaarheid
Klachtenafhandeling
Overstapproces
Energierekening
Beoordeling van Cathelijne Agterhof
7 uit 10

Ik ben juni 2012 overgestapt, liep allemaal vlotjes. Ook de welkomspremie tijdig ontvangen. Zeer tevreden. Zou zeker weer klant worden.

Prijs product
Klantenservice
Bereikbaarheid
Klachtenafhandeling
Overstapproces
Energierekening

Top 3 energiebronnen E.ON

Uit het stroometiket van E.ON Benelux blijkt dat de geleverde elektriciteit voornamelijk is opgewekt met behulp van de volgende energiebronnen :

  • Aardgas (37,6%)
  • Kolen (29,1%)
  • Hernieuwbaar (15,7%)

Door de stroometiketten met elkaar te vergelijken, kun je nu dus nóg beter een keuze maken uit de meest groene energieleveranciers.

Stroometiket

Stroometiket 

Op het stroometiket van een energieleverancier kun je zien hoe de energieleverancier stroom opwekt. Ieder jaar opnieuw moet het energiebedrijf kunnen aantonen hoe de elektriciteit die zij levert is opgewekt. Hiervoor wordt het stroometiket gebruikt. Op het stroometiket staat de samenstelling van de geleverde elektriciteit vermeld.

Elektriciteit kan op verschillende manieren worden opgewekt. Een groot aantal energiebedrijven verbrandt hiervoor aardgas of kolen. Er wordt de afgelopen jaren echter steeds meer gebruik gemaakt van duurzame opwekkingmethodes: windmolens, zonne-energie, of bijvoorbeeld waterkracht. Vaak gaat het om een combinatie van meerdere mogelijkheden: fossiele brandstoffen, kenenergie en duurzame energiebronnen. 

Stroometiketten vergelijken

Energievergelijker toont per energieleverancier het stroometiket. Zo kun je eenvoudig het stroometiket van je huidige energieleverancier vergelijken met die van andere leveranciers. Is de stroom die je nu afneemt wel daadwerkelijk zo groen? Aan de hand van de stroometiketten kun je zien wat de verschillen tussen de milieuvriendelijke, groene stroomproducten van energieleveranciers zijn.