Robin Energie

Update: Robin Energie failliet

Robin Energie is failliet verklaard door de rechter en de leveringsvergunning is ingetrokken. De klanten zijn inmiddels overgenomen door WoonEnergie, een dochteronderneming van Eneco.

Blijven of overstappen?

Op 11 maart 2019 heeft WoonEnergie de klanten van Robin Energie overgenomen. Klanten hebben een brief ontvangen met hun nieuwe klantnummers en leveringsvoorwaarden. Wil je geen klant worden van WoonEnergie en overstappen naar een goedkopere leverancier? Je kunt kosteloos overstappen met een opzegtermijn van 30 dagen.

Over Robin Energie

Robin Energie is op het gebied van energie de partner van bewindvoerders en budgetbeheerders. Zij vindt dat iedereen recht heeft op stroom en baseert de energie tegen inkoopsprijs op het realistisch energiegebruik in combinatie met een vast abonnement. Je betaalt dus een vast termijnbedrag en een abonnement per maand. De energie wordt tegen inkoopsprijs ingekocht: wat het Robin Energie kost, kost het jou ook. Je krijgt en betaalt voor wat je nodig hebt om aangenaam te leven.

Robin Energie ervaringen

Wil je overstappen naar Robin Energie en ben je benieuwd naar de ervaringen van andere klanten? Op deze pagina staan verschillende recensies over Robin Energie. Op deze manier krijg je een volledig beeld voordat je overstapt. Heb je zelf een review over deze energieleverancier? Vul deze dan bij het beoordelingsformulier in om ook anderen te helpen met het overstappen naar de juiste leverancier.

Welkomstkortingen en actietarieven

Om maximaal te profiteren van actietarieven en hoge welkomstkortingen, is het raadzaam om elk jaar opnieuw te kiezen voor een contract met een actietarief en een hoge welkomstkorting. Je komt echter uitsluitend via vergelijkingssites als Energievergelijker in aanmerking voor deze kortingen en actietarieven. Ieder jaar kun je opnieuw een vergelijking maken en overstappen naar het meest voordelige contract via onze energievergelijker. De energieleveranciers beconcurreren elkaar om zo hoog mogelijk in onze vergelijker naar voren te komen. Dit levert interessante welkomstkortingen en actietarieven op die alleen in de energievergelijkers te vinden zijn waardoor jij via deze website maximaal profiteert van hoge kortingen en actietarieven.

Energiecontracten Robin Energie

De energiecontracten van Robin Energie zijn geen langlopende contracten. Je betaalt voor wat je gebruikt volgens hun vaste principe: inkoop = verkoop plus een maandelijks abonnement. Er zijn geen aparte zakelijke contracten van Robin Energie.

Realistische termijnbedragen

Robin Energie biedt realistische termijnbedragen aan die gebaseerd zijn op het feitelijk energieverbruik van een huishouden. Hierdoor betaal je alleen voor de energie die je gebruikt. Bij Robin Energie wordt geen groene energie aangeboden.

Robin Energie opzeggen en overstappen

Denk je erover na om Robin Energie te gaan opzeggen? Of wil je overstappen naar Robin Energie of naar een soortgelijke energieleverancier? Dit kan je eenvoudig regelen met onze overstapmodule. Hierbij heb je een compleet beeld van welke energiemaatschappij het goedkoopst is. Het opzeggen van je contract wordt voor je gedaan, dus je hoeft hier zelf amper energie in te steken. Je nieuwe leverancier zal het huidige contract voor je opzeggen. Zo heb jij er geen omkijken naar.

Opzegtermijn

Het is raadzaam om te kijken of je huidige contract een opzegtermijn bevat, voordat je overstapt van of naar een energiecontract van Robin Energie. Als je nog niet eerder bent overgestapt, kun je kosteloos overstappen. Indien je contract nog een halfjaar of minder loopt, dan kan je nieuwe contract hier zonder probleem op aansluiten. Als je contract nog langer dan zes maanden loopt, kijk dan goed of je een eventuele vergoeding dient te betalen vanwege de vroegtijdige beëindiging.

Verhuizing doorgeven

Ben je onlangs verhuisd of ga je binnenkort verhuizen? Dan zijn er drie mogelijkheden met betrekking tot je energiecontract: beëindigen, laten overnemen of meenemen naar het nieuwe adres. In onze energievergelijker geef je aan of je binnenkort gaat verhuizen of onlangs bent verhuisd. Daarbij kun je het nieuwe woonadres invoeren en aangeven per wanneer je energie op je nieuwe adres wil ontvangen van Robin Energie.

Contactgegevens en telefoonnummer Robin Energie

Wil je contact opnemen met Robin Energie over een storing of om te vragen hoelang je contract nog loopt? Dan kun je contact opnemen met behulp van de volgende contactgegevens: 

E-mail: service@robinenergie.nl
Telefoonnummer: 0318 - 754 862
Bereikbaarheid: van maandag t/m vrijdag van 8:30 uur tot 17:00 uur bereikbaar
Website: www.robinenergie.nl

 

Gemiddelde beoordelingen
2 uit 10
Prijs product
Klantenservice
Bereikbaarheid
Klachtenafhandeling
Overstapproces
Energierekening
Beoordeling van Gerard
2 uit 10
doe geen zaken met di bedrijf… administratieve prutsers… dubbele afschrijvingen, veel te hoge jaar afrekening, niet te vertrouwen.
Prijs product
Klantenservice
Bereikbaarheid
Klachtenafhandeling
Overstapproces
Energierekening
Beoordeling van Sander
2 uit 10
Wat is dit een slechte partij zeg. Ik wacht nu al bijna meer dan een jaar op mijn eind nota. Regelmatig zelf contact op moeten zoeken om te vragen naar de stand van zaken. Wisselende reacties variërend van 'we hebben computer problemen' tot 'er zit nu een heel team op' tot 'nog een weekje geduld'. Firma list & bedrog. Daarnaast zijn de prijzen ook gewoon hoger dan markt conform. Absoluut het advies een andere partij te zoeken (zoals ik ook per direct ga doen, mijn geduld is op...)!
Prijs product
Klantenservice
Bereikbaarheid
Klachtenafhandeling
Overstapproces
Energierekening

Top 3 energiebronnen Robin Energie

Uit het stroometiket van Robin Energie blijkt dat de geleverde elektriciteit is opgewekt met behulp van de volgende energiebronnen:

  • Aardgas (51%)
  • Kolen (32%)
  • Kern (5%)
  • Overige (12%)

Door de stroometiketten met elkaar te vergelijken, kun je nu dus nóg beter een keuze maken uit de meest groene energieleveranciers.

Stroometiket
Stuur deze pagina door naar een vriend
{{messageSuccess}} {{messageError}}
Dit is een verplicht veld.
Dit e-mailadres lijkt ongeldig. Dit is een verplicht veld.
Dit e-mailadres lijkt ongeldig. Dit is een verplicht veld.
Dit is een verplicht veld.
Dit is een verplicht veld.