zaterdag 4 juni 2011

Energievergelijker.nl eindigt 2e bij de energievergelijkingssites!

Onafhankelijk onderzoeksbureau WUA! heeft afgelopen maand mei een onderzoek verricht waarbij respondenten werden gevraagd welke sites ze zouden gebruiken bij het online oriënteren op een nieuwe energieleverancier. Hoewel Energievergelijker in voorgaande onderzoeken niet is meegenomen, eindigden wij als nieuwe binnenkomer maar liefst op de 2e plaats van best presterende energieprijsvergelijker. Bovendien eindigde Energievergelijker.nl van alle energiesites op de 9e plaats qua vindbaarheid, betrouwbaarheid en gebruiksvriendelijkheid van in totaal 36 verschillende energiesites. NUON is op de eerste plaats geëindigd bij de energieleveranciers, gevolgd door Eneco en Oxxio.

Onderzoek WUA!

Veertig respondenten, tussen de 21 en 49 jaar oud kregen de opdracht om op zoek te gaan naar een energieleverancier met de bedoeling naar deze energieleverancier over te stappen. De respondenten zaten in een aparte computerruimte en konden zelf beslissen welke sites op internet bezocht zouden worden. Over iedere gevonden site werd een uitgebreide vragenlijst ingevuld. Dit resulteerde in 208 individuele beoordelingen over 36 verschillende websites. Uit het onderzoek kwam naar voren dat de deelnemers aan het onderzoek Energievergelijker.nl als 2e beste website waarderen om energieleveranciers met elkaar te vergelijken en over te stappen naar een andere energieleverancier!

WUA! is op gebied van online concurrentieanalyse marktleider in Nederland. Met de Web Performance Scan worden online organisaties geholpen met het inzichtelijk maken van hun prestaties op internet.