9,2
2112 Beoordelingen
Energievergelijker wordt beoordeeld met een 9,2 van 1 10 bij 2112 beoordelingen.
Hulp nodig? Bel dan: 020 726 7109

Stroometiket energieleveranciers informatie

Het stroometiket is een etiket dat wordt ‘geplakt’ op de stroom die geleverd wordt door energieleveranciers en inzicht geeft in de opwekkingsgegevens en oorsprong van de stroom die geleverd is in het afgelopen kalenderjaar. Leveranciers zijn verplicht om de geleverde stroom ieder jaar opnieuw te voorzien van een stroometiket. Op deze manier wordt de oorsprong en de duurzaamheid van stroom een stuk inzichtelijker.

Op het stroometiket worden onder meer de herkomst van de stroom, het aandeel (percentage) van elke energiebron is gebruikt voor het opwekken van de stroom en de gevolgen voor het milieu, zoals CO2 uitstoot per geleverde KW/h stroom vermeldt. Tevens wordt vermeld hoeveel (schadelijk) kernafval wordt geproduceerd geproduceerd bij het opwekken van de stroom.

Het stroometiket geeft inzicht in hoeveel percentage van de stroom er met milieubelastende brandstoffen (kolen, aardgas, kernenergie) is opgewekt en welk deel er uit hernieuwbare bronnen (wind energie, biobrandstof) afkomstig is. Op deze manier wordt het vergelijken van leveranciers een stuk makkelijker en overzichtelijker.

Bespaar
ca €650 per jaar
Wat gebeurt er na het aanmelden?
Overstapproces