Energie informatie over alle soorten energie

Er zijn verschillende soorten energie: duurzame energie, niet-milieuvriendelijke energie en verschillende energiecontracten: vast of variabel? Energie vergelijken doen wij voor je, de uiteindelijke keuze maak je natuurlijk zelf. Maar waar moet je nou allemaal op letten?

De juiste keuze

Er komt veel kijken bij het maken van de juiste keuze in energieleverancier en contractvorm. Verdiep je daarom goed in de mogelijkheden. Via deze pagina lees je allerlei nuttige informatie over energie, netbeheerders, energielabels, vast of variabel, maar ook uitleg van je energierekening.

Energiemarkt

Verdiep je goed in de energiemarkt en je mogelijkheden. Je kunt de vrije energiemarkt zien net als iedere markt. Er zijn kopers en verkopers van energie. Je kunt zelf je energieleverancier kiezen, dit kun je doen via onze website. Vergelijk de prijzen van de energie en kies het contract wat jou het meest aanspreekt.

Groene of grijze energie?

Bij het maken van je keuze is het goed om na te denken voor welke energiesoort je kiest. Er zijn verschillende soorten energie: groene/duurzame energie of grijze energie. Waar je voor kiest, kun je zelf bepalen. Als je geen bewuste keuze voor groene energie maakt, dan krijg je vaak standaard grijze energie.

Groene energie

Duurzame energie, dat is groene energie. De groene stroom wordt opgewerkt uit bronnen die, in principe, niet op kunnen raken. Voorbeelden zijn wind, zon, waterkracht en biomassa. De term duurzame energie wordt gebruikt, omdat de energiebronnen niet op kunnen raken. Er komen bij de productie van duurzame energie minder of geen schadelijke stoffen vrij. Lees meer op de pagina over duurzame energie.

Grijze energie

Milieubelastende energie of niet- duurzame energie, dat is grijze energie. Bij het opwekken van grijze energie worden fossiele brandstoffen gebruikt, zoals gas of kolen. Kernenergie valt ook onder grijze energie. Bij het verbranden van kolen of gas komt veel CO2 vrij. Dit heeft negatieve gevolgen voor het milieu en ons klimaat

Je bent vrij om te kiezen!

Om tot een goede keuze te komen, hebben wij alle energieleveranciers voor je op een rijtje gezet. Zo kun je kiezen voor de goedkoopste leverancier, de aanbieder met het meest milieuvriendelijke product of diegene met de gunstigste contractvoorwaarden. De keuze is aan jou!

Overstappen energie

Wil je overstappen naar een ander energieleverancier? Op Energievergelijker.nl vergelijk je eenvoudig alle energieleveranciers: op prijs, energiesoort, gasverbruik, contractvorm, kwaliteit en service.