Je eerste energiecontract

Het is zover. Je eerste appartement of huis. Als starter komt er van alles op je af. Er moet veel geregeld worden rondom je eerste woning. Hypotheek, verzekeringen, de inrichting… Maar ook je eerste energiecontract. Krijg je al kriebels bij de gedachte? Het lijkt misschien ingewikkeld, het uitzoeken van een geschikt energiecontract. Wij kunnen je vertellen dat het reuze meevalt. Energievergelijker.nl helpt je graag op weg bij het afsluiten van je eerste contract.

Nog geen energiecontract?

Verhuis je vanuit je studentenwoning naar je eerste appartement, ga je met je partner samenwonen, vertrek je vanuit je ouderlijk huis of gaan je partner en jij uit elkaar en krijg je een andere woning? Dan kan het zijn dat er nog geen energiecontract op je naam staat. Zodra je het nieuwe adres weet, kun je een energiecontract afsluiten. Via Energievergelijker.nl kun je gemakkelijk en snel een energiecontract afsluiten.

Energiecontract bij nieuwbouw

Betrek je als eerste bewoner een nieuw huis? Dan moet je eerst de aansluiting regelen. Een elektricien of aardgasinstallateur kan deze installatie tot stand brengen. Je krijgt dan een EAN-nummer. Met dit nummer kun je een energiecontract afsluiten. Maar eerst moet de netbeheerder geïnformeerd worden. Weet je niet wie de netbeheerder in deze regio is? Dan kun je online zien wie in jouw regio het net beheert. Ga naar Energiekamer, regionale netbeheerders of eancodeboek.nl. Sta je ingeschreven bij de netbeheerder? Dan krijg je het verzoek om binnen 20 dagen een energieleverancier te kiezen. Kies een geschikte energieleverancier en sluit een contract af. De energieleverancier zal vervolgens de netbeheerder inlichten. Dit hoef je niet zelf te doen.
Meer weten over verhuizen? Lees alles over verhuizen en uw energieleverancier

Lees meer