Duurzame energie wordt steeds belangrijker

Steeds meer wordt er aangespoord op het zoeken naar mogelijkheden voor het vinden en gebruiken van duurzame energie in de samenleving. Maar wat is duurzame energie precies? En wat is de gedachte van de diverse organisaties? Het verhaal van diverse belangrijke belangenorganisaties lees je hier.

Wat is duurzame energie?

Duurzaam houdt in dat iets oneindig of dat de bron onuitputtelijk is. Wanneer energie opgewekt kan worden uit een bron die onuitputtelijk is, wordt er dus gesproken over duurzame energie. Het gebruik van duurzame energie is van belang voor het milieu, omdat het wordt gezien als hét alternatief voor de schadelijke fossiele brandstoffen (aardolie en aardgas). Bij het opwekken van duurzame energie wordt er gebruik gemaakt van bronnen als de zon, de wind en het water. Deze bronnen zijn oneindig beschikbaar, in tegenstelling tot fossiele brandstoffen, en zijn ook niet schadelijk voor het milieu. Duurzame energie komt dus in verschillende vormen voor.

Zelf duurzame energie opwekken

Wil je ook op je stroomverbruik besparen en denk je hierbij aan zonnepanelen?

Energievergelijker.nl werkt samen met de snelst groeiende zonnepanelenleverancier in Nederland. Indien je geïnteresseerd bent, kun je bij ons eenvoudig een zonnepanelen-offerte aanvragen.