Bekijk hoeveel je kunt besparen
Bespaar
ca €400 per jaar
Bekijk direct hoeveel je kunt besparen Vergelijk nu

Goedkoopste energieleveranciers vergelijken:

  • Altijd de laagste prijzen
  • Exclusieve kortingen
  • Onafhankelijk energie vergelijken
  • Overstappen is gratis, geen bijkomende kosten
  • Alle energieleveranciers worden vergeleken
  • Overstap wordt geregeld door nieuwe energieleverancier

Goedkoopste energieleverancier, vergelijk nu

Ben je op zoek naar de goedkoopste energieleveranciers? Wij zetten alle goedkoopste energietarieven voor je overzichtelijk op een rij.

Bij het zoeken naar de voordeligste energieleverancier is het belangrijk om een goede vergelijking te maken tussen de verschillende aanbieders. De contracten van de energieleveranciers onderling zijn veelal op een andere manier opgebouwd.

Zo is er verschil tussen vaste tarieven en variabele tarieven, de vaste leveringstarieven en de tarieven van teruglevering als je zonnepanelen meer opleveren dan je verbruikt. 

 

Top 5

Goedkoopste energieleveranciers

Hoe vind je een goedkope energieleverancier

Energieleveranciers kunnen verschillende contracten aanbieden. Zo kan een energieleverancier met een bepaald contract ook echt de goedkoopste energie bieden met scherpe actietarieven. Andere energieleveranciers bieden mogelijk hoge welkomstkortingen. Het is daarom goed om vooraf helder te hebben waar je precies naar op zoek bent. Zo kun je vervolgens weloverwogen op zoek naar goedkope energie.

Hoge kortingen, niet altijd de goedkoopste energieleverancier

Naast een verschil in vaste en variabele kosten van energieleveranciers is het ook goed om rekening te houden met het effect van welkomstkortingen op de totale energieprijs. De meest voordelige energieleverancier kan door hoge kortingen die zijn verwerkt in de prijs erg aanlokkelijk lijken. Maar door voorwaarden voor deelname aan de actie gelden, kan een gedeelte van de korting komen te vervallen, bijvoorbeeld door voor het einde van het contract op te zeggen. Zo kan een andere leverancier uiteindelijk alsnog als goedkoopste uitkomen. Onze tip: reken je totale jaarlijkse kosten uit inclusief kortingen waar je recht op hebt. Zo kies je vervolgens eenvoudig de goedkoopste leverancier.

Welke invloed hebben transportkosten op de energieprijs?

Tot slot zijn ook de transportkosten van invloed op de juiste keuze. De transportkosten betaal je aan de netbeheerder en worden soms afzonderlijk van de variabele stroomkosten berekend. Bekijk in de contractvoorwaarden van de leverancier van jouw keuze of transport bij de variabele kosten zijn inbegrepen. Bij de overgrote meerderheid is dit inmiddels het geval, maar om ongewenste verrassingen te voorkomen is dit een punt van aandacht om mee te nemen in jouw vergelijking.

Lees meer
9,2
2090 Beoordelingen
4,6
Energievergelijker.nl wordt door overstappers beoordeeld met een 9,2 gemiddeld.
Bekijk alle beoordelingen
Klanten zeggen over ons...
Duidelijk.
C. José
20-11-2023
duidelijkheid
G.C. Spekman
09-11-2023
Snel antwoord op mijn vragen
Langenberg
19-10-2023
Duidelijk en eenvoudig
Edelenbos-de Groot
14-10-2023
Overzichtelijk en snelle afwikkeling
Jozef
12-10-2023
eenvoudig overzicht
van der veen
12-10-2023
Prima service ook met telefonisch contact.
Brouwer
03-10-2023
alles erg overzichtelijk
Anita
02-10-2023