Energieleveranciers vergelijken

Wil je je huidige energieleverancier vergelijken met een andere energiemaatschappij? Op deze website kun je op eenvoudige wijze verschillende energiemaatschappijen vergelijken en daarna zorgeloos overstappen. Op basis van je gebruik, je postcode en je voorkeuren wordt snel duidelijk welke maatschappij het voordeligst voor je is. Je kunt op Energievergelijker.nl vervolgens direct gratis overstappen van energiemaatschappij.

Voordelen vergelijken energiebedrijven

Je huidige energiemaatschappij vergelijken met andere energiebedrijven - en vervolgens overstappen - kan binnen enkele minuten. Het kiezen van een nieuwe energiemaatschappij lijkt misschien lastig, maar dat valt dus heel erg mee. Het vergelijken van energiebedrijven heeft veel voordelen:

  • Je krijgt een betrouwbaar overzicht van alle aanbieders;
  • Je kunt veel geld besparen met overstappen; dat kan oplopen tot wel €450,- per jaar;
  • Je profiteert van lage energietarieven en hoge welkomstkortingen;
  • Overstappen van energiemaatschappij gaat makkelijk en snel;
  • Energievergelijker.nl is 100% onafhankelijk.

Goedkoopste energiemaatschappij Nederland

Welk energiebedrijf voor je het goedkoopst is, hangt af van verschillende factoren. Ten eerste hangt dat af van je verbruik, wat bepaalt wordt door het soort woning dat je hebt, de grootte van je huishouden en de mate van isolatie in je huis.

Maar je verbruik is niet het enige wat van invloed is op je energiekosten. Als je je energieleverancier wilt vergelijken met anderen op onze website vul je naast je verbruik ook je voorkeuren in, zoals groene of grijze stroom, en vast of variabel tarief.

Tot slot geef je ook je postcode door, in verband met regionale prijsverschillen. Netbeheerders hanteren verschillende prijzen: woon je bijvoorbeeld ver van een gasveld, dan is de regiotoeslag die je moet betalen voor het transport van gas ook hoger dan als je er dichtbij woont.

Aan de hand van deze factoren kun je dus je energiemaatschappij vergelijken met alle andere aanbieders.