Overstappen op energie van een andere energieleverancier?

UPDATE 10 februari:

Sinds vandaag is het weer mogelijk om een jaarcontract af te sluiten.  Wil je zekerheid dan is nu het moment om een vast contract af te sluiten.

De prijzen op de energiemarkt zijn de afgelopen weken sterk gedaald. Enegieleveranciers bieden weer beperkt energiecontracten aan waardoor overstappen van energie weer mogelijk is. Sinds half januari is er weer meer aanbod van variabele energiecontracten. 

Iedere leverancier levert energie tegen andere tarieven. In de meeste gevallen loont het om jaarlijks over te stappen naar een andere aanbieder. Maar hoeveel voordeel levert je dit nou precies op? Een snelle berekening laat zien dat je door te wisselen van energieleverancier, vóór de oorlog begon in Oekraïne al snel een bedrag van gemiddeld 550 euro per jaar kon besparen. Soms liept dit bedrag zelfs op tot 650 euro! Bovendien boden de meeste leveranciers korting op hun tarieven aan via vergelijkingswebsites, om zo als beste uit de vergelijker te komen. Maar hoe werkt het voor jou als klant nu eigenlijk, overstappen van energieleverancier? Waar moet je op letten en in welke trucjes moet je niet trappen? En is overstappen van energieleverancier verstandig?

Via onze onafhankelijke energievergelijker kun je het complete aanbod van zowel groene stroom als grijze stroom en gas van alle goedkoopste energieleveranciers met elkaar vergelijken. De vergelijker toont de meest actuele energieprijzen en productinformatie, iedere dag opnieuw. De overstap naar een voordeligere energieleverancier is dan ook snel gemaakt!

Hoe stap ik over van energieleverancier?

Hieronder leggen we je aan de hand van een stappenplan graag uit hoe het vergelijken van energieleveranciers in zijn werking gaat:

  • Vul je energieverbruik en postcode in
  • Vergelijk het complete aanbod van energieaanbieders en kies je beste energiedeal
  • Vul het aanmeldformulier in en stap over van energiemaatschappij, zodat je meteen begint met geld besparen op je energiekosten
Lees meer