Energie vergelijken bekijk onze beste aanbiedingen

Energie vergelijken is momenteel niet eenvoudig. De energieprijzen veranderen dagelijks net als het aanbod van energiecontracten. Per april veranderen de regels wanneer je een energiecontract voor het einde van de looptijd opzegt. De overstapboete ligt dan een stuk hoger dan we gewend waren. Dit biedt de energieleverancier meer zekerheid waardoor er mogelijk weer vaste energiecontracten geboden kunnen worden. het vergelijken van energie blijft dus de moeite waard! Tot er vaste contracten worden geboden is het wellicht de moeite waard om een voordeliger variabel contract te overwegen. Deze zijn maandelijks opzegbaar. 

Sinds de energiemarkt in 2004 is vrijgegeven zijn 2,3 miljoen consumenten al overgestapt van energieleverancier. De energieleveranciers zijn vrij om hun eigen energietarieven te bepalen. Omdat je als klant het gehele jaar door kunt overstappen, worden energiebedrijven gedwongen om lage energietarieven te hanteren en te blijven innoveren. Energieleveranciers concurreren met elkaar en proberen ieder jaar nieuwe klanten aan te trekken. Als consument profiteer je hier het meest van door, nadat je jaarcontract is verlopen, ieder jaar opnieuw over te stappen van energieleverancier.

Vergelijk energie en Bespaar honderden euro's op je energiekosten

Bijna de helft van de Nederlandse huishoudens is minimaal één keer geswitcht van energiebedrijf sinds de liberalisering van de energiemarkt. De (andere) helft is dus (voor zover mogelijk) nog nooit overgestapt en betaalt het hoogste energietarief. Wat sommige mensen niet weten, is dat de gas- en stroomtarieven per energieleverancier drastisch kunnen variëren. Op jaarbasis kunnen de verschillen in contracten tot wel honderden euro's oplopen. 

Lees meer