Energie vergelijken 2023 bekijk onze beste aanbiedingen

Energie vergelijken is momenteel niet eenvoudig. De energieprijzen veranderen dagelijks net als het aanbod van energiecontracten. Het vergelijken van energie blijft dus de moeite waard! 

Sinds de energiemarkt is vrijgegeven, hebben meer dan 3 miljoen huishoudens geprofiteerd van de concurrentiestrijd tussen energieleveranciers. Door te concurreren, moeten de energieleveranciers lage tarieven hanteren en blijven ze innoveren. Consumenten kunnen het hele jaar door overstappen van energieleverancier en daarmee profiteren van lage tarieven. Na het verlopen van het jaarcontract stappen ze ieder jaar opnieuw over.

Vergelijk energie en Bespaar honderden euro's op je energiekosten

De helft van de Nederlandse huishoudens is minimaal één keer geswitcht van energiebedrijf. De (andere) helft is dus (voor zover mogelijk) nog nooit overgestapt en betaalt het hoogste energietarief. Wat sommige mensen niet weten, is dat de gas- en stroomtarieven per energieleverancier drastisch kunnen variëren. Op jaarbasis kunnen de verschillen in contracten tot wel honderden euro's oplopen. 

Lees meer