9,2
2112 Beoordelingen
Energievergelijker wordt beoordeeld met een 9,2 van 1 10 bij 2112 beoordelingen.
Hulp nodig? Bel dan: 020 726 7109

Wat is een slimme thermostaat?

Wat is een slimme thermostaat?

Een slimme thermostaat is een thermostaat die je van afstand kunt bedienen of die zich automatisch aanpast aan het leefgedrag van de bewoners. Met een slimme thermostaat kan je flink besparen op je energierekening, omdat je veel minder energie verspild. Je kunt vaak gebruikmaken van de volgende functies: lichtsensor, klokfunctie, aanwezigheidsdetectie en op afstand bestuurbaar.

Lichtsensor

De lichtsensor detecteert wanneer het licht uitgegaan is. Na zo'n 20 minuten schakelt de slimme thermostaat vervolgens de verwarming uit. Zo realiseer je een besparing van gemiddeld 8%.

Klokfunctie

De klokfunctie stelt je in staat om per dag in te stellen wanneer de verwarming aan of uit dient te gaan. Zo wordt je altijd wakker in een verwarmd huis of kom je thuis in een aangename temperatuur. Ook hoef je je geen zorgen meer te maken over het vergeten van het uitschakelen van de verwarming, omdat ook dit instelbaar is.

Aanwezigheidsdetectie

De aanwezigheidsdetectie controleert of er iemand thuis is. Als er niemand thuis is, blijft de thermostaat niet onnodig aan.

Op afstand bestuurbaar

De slimme thermostaat is doorgaans ook op afstand bestuurbaar. Bijvoorbeeld via de smartphone. Hiermee kun je handmatig op afstand de verwarming aan- of uitzetten.

Bespaar
ca €650 per jaar
Wat gebeurt er na het aanmelden?
Overstapproces