9,2
2112 Beoordelingen
Energievergelijker wordt beoordeeld met een 9,2 van 1 10 bij 2112 beoordelingen.
Hulp nodig? Bel dan: 020 726 7109

Bespaar honderden euro's door over te stappen

Overstappen naar een andere energieleverancier kan lonen.

Honderden euro's per jaar kunt u besparen bij het overstappen naar een andere energieleverancier. Dat blijkt uit de halfjaarrapportage van de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa). Het rapport geeft de ontwikkelingen voor de consumentenmarkt voor energie weer. In het rapport staan de cijfers van de tweede helft van 2011 van de energiemarkt, zoals het overstappercentage.

Besparing kan oplopen tot 464 euro per jaar
Uit het onderzoek blijkt dat consumenten flink kunnen besparen om over te stappen naar een andere energieleverancier. Het grootste voordeel heeft u als u een combinatiecontract afsluit voor gas en stroom. Bij een contract voor onbepaalde tijd kan dat oplopen tot 464 euro per jaar. Als u het loskoppelt kunt u voor elektriciteit tot maximaal 52 euro per jaar besparen bij een driejarig contract en tot maximaal 107 euro voor gas bij een eenjarig contract.

Consument overweegt overstappen
Ook wordt de perceptie van de consument onderzocht in de rapportage van de NMa. Als er meer dan 190 euro bespaard kan worden op jaarbasis is de consument bereid om over te stappen. Veel consumenten hebben het gevoel die besparing niet te halen. Wat blijkt, de prijsverschillen zijn wel degelijk groot, dus het loont in vele gevallen om over te stappen naar een andere leverancier. In 2010 stapte bijna 10 procent van de consumenten over naar een andere leverancier. Een grotere groep, namelijk 26 procent, overweegt binnen twee jaar over te stappen.

Bron: NMa

Overweegt u over te stappen naar een andere energieleverancier? Bereken bij Energievergelijker uw voordeel.

Bespaar
ca €650 per jaar