9,2
2112 Beoordelingen
Energievergelijker wordt beoordeeld met een 9,2 van 1 10 bij 2112 beoordelingen.
Hulp nodig? Bel dan: 020 726 7109

Energiebespaartips

Energie besparen om uw maandelijkse lasten te drukken. Klinkt vanzelfsprekend, maar toch laten heel veel Nederlanders hier nog geld liggen. Ruim vier op de vijf Nederlanders geven toe dat ze energiebewuster kunnen leven, zo blijkt uit een onderzoek van energieleverancier E.ON.

Praktische tips voor een schoner milieu en een lagere energienota

Energie besparen is geld besparen. Én het milieu ontlasten. Op onze website vind je praktische bespaartips die eenvoudig toegepast kunnen worden om energie te besparen.

Zet de verwarming omlaag

Zet je verwarming overdag gerust een graad lager. Het verschil in temperatuur is zo klein dat je het nauwelijks merkt. Het scheelt al snel 7% op je verwarmingskosten. Met andere woorden: zo'n 50 euro op je jaarafrekening. Ga je slapen of langere tijd de deur uit? Zet de thermostaat een uur voordat je de ruimte verlaat op 15 graden. Zo lang duurt het voordat het kouder wordt in huis.

Gloeilamp vs. spaarlamp

Voor dezelfde lichtintensiteit verbruikt een spaarlamp maximaal 80% minder energie dan een gloeilamp. Bovendien gaan spaarlampen tot tien keer langer mee. Ze zijn wel duurder, maar voor een lamp die veel brandt (vanaf drie uur per dag) is dat binnen een jaar terugverdiend.

Douche een minuut korter

Een douchebeurt duurt gemiddeld 8 minuten. Wanneer je één minuutje minder lang doucht bespaar je tientallen kubieke meters gas per jaar en een hoop water. De besparing loopt hiermee in de tientallen euro's.

Let op het enegielabel

Let bij de aankoop van een nieuw huishoudelijk apparaat op het energielabel. Bij ovens, airco's, lampen en wasdrogers is energielabel A het zuinigst. Bij wasmachines, vaatwassers, koelkasten en vriezers zijn er nog zuinigere klassen: A+++ is bij deze apparaten het zuinigst.

Met Energievergelijker kunt u direct besparen op uw energierekening.

Als onafhankelijke energieadviseur zet Energievergelijker.nl de meest aantrekkelijke deals met betrekking tot energie voor je op een rijtje, om zo de energiekosten laag te houden. Wil je weten hoeveel je kunt besparen op je huidige energieprijzen? Op Energievergelijker.nl vind je snel en gemakkelijk de aanbieding met de goedkoopste energie van dit moment. Je kunt eenvoudig energie vergelijken en direct overstappen van energieleverancier.

Bespaar
ca €650 per jaar