9,2
2112 Beoordelingen
Energievergelijker wordt beoordeeld met een 9,2 van 1 10 bij 2112 beoordelingen.
Hulp nodig? Bel dan: 020 726 7109

Energieleveranciers scoren een voldoende

Consumenten zijn tevreden over hun energieleverancier. De 'raportcijfers' die de energieleveranciers krijgen zijn daarom voldoende. dit blijkt uit een enquête van de Consumentenbond.

Gemiddeld geeft de consument de energieleverancier het rapportcijfer 7. UnitedConsumers Energie (7,9) en Greenchoice (7,8) scoren het hoogst. Nuon en Oxxio zijn de hekkensluiters met respectievelijk 6,5 en 6,4.

De Consumentenbond vroeg bijna 4.800 consumenten naar hun ervaringen met hun energieleverancier. Daarbij werd gelet op prijs, bereikbaarheid, klantenservice, juistheid van nota's en voorwaarden van het contract. Het minst tevreden is de consument over de prijs die zij voor energie betalen. De rekening pakt soms hoger uit dan de energieleverancier van tevoren had voorgespiegeld, doordat vaste kostenposten, zoals vastrecht leveringkosten, bij de ene leverancier hoger zijn dan bij de andere. Ook komen er nog altijd problemen voor met niet-kloppende meterstanden en eindafrekeningen.

Overstappen
Regelmatig overstappen van energieleverancier levert vaak een leuke besparing op. Nieuwe klanten worden door energiebedrijven het eerste jaar verwelkomd met flinke kortingen. Van de ondervraagden stapte 39% in de laatste 2 jaar over. Bijna de helft van de overstappers zegt na het opzeggen door  de oude leverancier te zijn benaderd in een poging hem als klant te behouden. Vaak in combinatie met een goed voorstel voor lagere tarieven. 

Besparen op je energierekening
Wilt u weten hoeveel u kunt besparen op uw huidige energieprijzen? U kunt eenvoudig energie vergelijken en direct overstappen met behulp van onze onafhankelijke Energievergelijker. 

Bespaar
ca €650 per jaar