9,2
2112 Beoordelingen
Energievergelijker wordt beoordeeld met een 9,2 van 1 10 bij 2112 beoordelingen.
Hulp nodig? Bel dan: 020 726 7109

Energierekening fors omhoog

Tarieven stijgen en bezuinigingsplannen wijzigen.

De energierekening wordt fors duurder. Per 1 juli verhogen diverse energieleveranciers de tarieven voor energie flink omhoog. En dat is niet het enige, want in oktober gaat de BTW naar 21 procent. Dat betekent per huishouden circa 35 euro extra kosten. Huishoudens zijn volgend jaar minimaal honderdzestig euro meer kwijt aan de energierekening.

Meer betalen
De gasprijs stijgt het meest, met ongeveer tien procent. Elektriciteit blijft bij de meeste energiebedrijven in prijs gelijk of wordt iets goedkoper. Een gemiddeld gezin is door deze tarief veranderingen op jaarbasis vijftig tot honderd euro meer kwijt aan energie.

Nieuwe bezuinigingsplannen
De verhogingen hebben te maken met de ontwikkelingen van de olieprijs en de nieuwe bezuinigingsplannen. De afgelopen twaalf maanden is deze prijs gestegen van veertig naar zeventig per vat. Daarbij komt kijken dat de daling van de euro zorgt dat dit prijsverschil in Europa versterkt doorwerkt. De prijsstijging geldt voor mensen die een niet vastgezette energierekening hebben.

Prijsstijging voorkomen?
Heeft u uw energieprijs niet vastgezet? Doe dat dan nu. U kunt uw prijs nog vastzetten voor de komende prijsverhogingen, dan zorgt u ervoor dat de stijging niet voor u geldt. Met overstappen kunt u veel besparen. Vergelijk eenvoudig en weloverwogen uw energieprijs en stap eenvoudig over.

Bespaar
ca €650 per jaar