9,2
2112 Beoordelingen
Energievergelijker wordt beoordeeld met een 9,2 van 1 10 bij 2112 beoordelingen.
Hulp nodig? Bel dan: 020 726 7109

Korting op energiebelasting voor huurder met zonnepanelen

Huurders met zonnepanelen op hun dak krijgen vanaf volgend jaar korting op de energiebelasting. Dat zegt minister Kamp van Economische Zaken.

Hiermee wordt een uitzondering gemaakt op de regel dat de verbruiker zelf de stroom op te wekken. Kamp haalt aan dat de huurder en de verhuurder de zonnepanelen naar eigen inzicht kunnen verwerken in de huurprijs. Op dit moment geldt het fiscaal voordeel alleen voor huiseigenaren en huurders met eigen panelen op het dak. Straks profiteren ook huurders die zonnepanelen meehuren met hun huis. De elektriciteit moet voor eigen rekening zijn opgewekt en direct via de eigen meterkast binnenkomen. Met de nieuwe maatregel worden door de verhuurder geplaatste zonnepanelen gezien als onderdeel van het verhuurde object.

Lagere energierekening
Minister Kamp zegt dat het nu voor verhuurders nog aantrekkelijker wordt om te investeren in zonnepanelen. Want huurders zullen sneller kiezen voor een huis met zonnepanelen op het dak, vanwege de lagere energierekening.

Voordelen
Huurhuizen worden dan interessanter om aan te bieden op de woningmarkt. De belastingvrijstelling zorgt bovendien voor meer banen bij bedrijven die zonnepanelen installeren.

Zonnepanelen
Via Energievergelijker.nl kunt u, voor uw eigen woning, betaalbare zonnepanelen aanschaffen. Met behulp van ons aanvraag formulier ontvang u meerdere zonnepanelen offertes. De kosten zijn als volgt opgebouwd: de prijs van uw pakket, de installatie en de kosten voor onderhoud en vervanging van de omvormer als dat nodig is. Het zonlicht, een omvormer en de zonnepanelen zijn alles wat u nodig heeft om uw eigen energie op te wekken.

Bespaar
ca €650 per jaar