9,2
2112 Beoordelingen
Energievergelijker wordt beoordeeld met een 9,2 van 1 10 bij 2112 beoordelingen.
Hulp nodig? Bel dan: 020 726 7109

Nederlandse huishouden gaan meer betalen voor energie

De energierekening gaat omhoog. Het is nieuws dat we u hier niet graag vertellen, maar de onlangs gepubliceerde Nationale Energieverkenning (NEV) laat weten dat huishoudens de komende jaren meer gaan betalen. Tot 2020 zal dat oplopen tot zo’n 150 euro meer per jaar. 

In 2020 zal de gemiddelde energierekening naar verwachting stijgen tot gemiddeld zo’n 1800 euro op jaarbasis. Dat is ongeveer 150 euro meer dan de rekening in 2015. Het verwachte totaalbedrag staat daarmee weer op gelijk niveau met 2010. 

Energiekosten

De oorzaak van de toename in energiekosten ligt onder andere in de stijgende gas- en elektriciteitsprijzen. Ook de verhoging van de heffing die is ingevoerd om investeringen in duurzame energie te stimuleren draagt bij aan een hogere energierekening.

Meer duurzame energie, meer werkgelegenheid 

Positieve geluiden zijn er ook. Een al langer aanhoudende trend zet door: de werkgelegenheid in de energievoorziening is de afgelopen gestegen en zal de komende jaren verder doorgroeien. Dit is mede het gevolg van de eerder genoemde investeringen in duurzame energie en energiebesparing. 

De aan energie gerelateerde werkgelegenheid groeit naar verwachting van 153.000 voltijdbanen in 2013 tot 170.000 voltijdbanen in 2020.

Bespaar op je energiekosten

Juist ook de komende jaren is het dus verstandig om je energie uitgaven in de gaten te houden. Besparen op energie is mogelijk door elke jaar energieleveranciers te vergelijken. Zo houd je, ondanks de stijgende prijzen, je energierekening in de hand. Overigens kun je natuurlijk ook eens nadenken over besparende maatregelen als zonnepanelen, spouwmuurisolatie of vloerisolatie.

 

 

 

 

 

 

Bespaar
ca €650 per jaar