9,2
2112 Beoordelingen
Energievergelijker wordt beoordeeld met een 9,2 van 1 10 bij 2112 beoordelingen.
Hulp nodig? Bel dan: 020 726 7109

Prijsstijging energieprijzen per juli nu zeker

In Januari al spraken wij de verwachting uit dat de energieprijzen dit jaar weer flink zouden gaan stijgen

Inmiddels hebben de media bekend gemaakt dat per juli de energieprijzen inderdaad gemiddeld ruim 100 Euro stijgen. Deze stijging heeft deels te maken met de onrustige periode in landen als Libië en deels doordat in bepaalde delen van de wereld de economie weer aantrekt, waardoor de vraag naar grondstoffen stijgt.

Overstappen op vast contract voor langere tijd

Deze prijsstijging is voor veel huishoudens aanleiding om over te stappen naar een andere energieleverancier. Wanneer zij daarbij hun contract voor langere tijd vastzetten, hebben ze de zekerheid dat de prijs niet ineens fors stijgt. Aan de andere kant profiteren ze niet van eventuele prijsdalingen.

Hogere tarieven bij langere looptijd

De energietarieven voor contracten met een langere looptijd zijn doorgaans hoger dan die van 1-jarige contracten. Dat betekent dat het veel lucratiever kan zijn om elk jaar opnieuw te onderzoeken welke leverancier het goedkoopst is. Als u nog nooit bent overgestapt naar een nieuwe energieleverancier, dan kunt u het meeste voordeel behalen: zelfs langer lopende contracten zullen voordeliger zijn dan uw huidige contract.

Let op de gasprijs

De gasprijs is doorgaans de grootste kostenpost op de energierekening. De verwachting is verder dat de gastarieven het hardst zullen gaan stijgen. Let er daarom bij scherpe stroomtarieven op dat u een aanbieding kiest waarbij zowel het gas- als het stroomtarief worden vastgezet. Dan wordt u achteraf niet geconfronteerd met een onverwacht hoge gasrekening.

Welk contract is voor mij het voordeligst?

Dit is sterk afhankelijk van uw eigen persoonlijke situatie: bent u bijvoorbeeld alleen, met z'n tweeën of bestaat uw huishouden uit meerdere personen? Verbruikt u vooral veel gas, of juist veel stroom? Door onze Energievergelijker in te vullen, berekent u gemakkelijk welke keuze voor uw situatie het voordeligst is. U vult de overstapformulieren in en binnen enkele minuten heeft u tot wel 450 Euro op uw energierekening bespaard!

Bespaar
ca €650 per jaar