9,2
2112 Beoordelingen
Energievergelijker wordt beoordeeld met een 9,2 van 1 10 bij 2112 beoordelingen.
Hulp nodig? Bel dan: 020 726 7109

Snel energie besparen? Dat doe je met deze 15 tips!

Energie besparen, het klinkt als een klus. Niets is minder waar! Het is juist heel eenvoudig. En juist nu je veel thuis bent, kun je er gemakkelijk een nieuwe gewoonte van maken. Of zelfs een wedstrijd met je gezin of huisgenoten. Met deze 15 tips gaat de energierekening omlaag. Echt!

Er wordt nog wel eens gedacht dat energie besparen een uitdagende klus is. Of een iets waar je continu mee bezig bent. Uitdagend is het zeker niet, iets waar je even handigheid in moet krijgen, dát is het wel. Eigenlijk is het meer een kwestie van je hoofd erbij houden. En beseffen dat je er, naast het milieu, ook geld mee bespaart. Bekijk de volgende tips en ontdek hoe eenvoudig energie besparen is!

15 tips om energie te besparen

We houden het kort en krachtig. Hieronder lees je alle 15 tips op een rij. In een paar woorden en zinnen. Zo gelezen, zo uitgevoerd, zo energie bespaard. Dat is het idee.

1. Doe de verwarming een graadje lager. Of twee graadjes. Dat kan prima, helemaal nu de dagen weer warmer en zonniger zijn.
2. Je benen of kin scheren onder de douchen? Kan, maar zet ondertussen de kraan uit. Of heel zachtjes als je er echt stromend water bij nodig hebt. 
3. Was minder vaak je haar. Dat is vriendelijk voor het milieu én voor je hoofdhuid. Het blijkt zelfs dat je haar er gezonder van wordt.
4. Hebben apparaten in jouw huis een eco-stand? Gebruik hem. Daarmee gebruik je écht minder energie. En dat met één druk op een knop!
5. Water gekookt voor thee? Een volle pot koffie gezet? Doe het in een thermoskan.
6. Hoe laat ga je naar bed? Tien uur? Zet dan om negen uur de verwarming uit. De warmte blijft nog wel een uurtje hangen.
7. Verrassende tip: ontdooi eten uit je vriezer in de koelkast. Zo hou je de kou binnen in je koelkast, die hoeft daardoor minder hard te werken.
8. Vergeet de deur van je koelkast niet te sluiten. En laat hem niet onnodig lang openstaan.
9. Licht aan in ruimtes waar je niet bent? Niet doen, niet nodig.
10. Inkopper: sluit deuren. Zo hou je de warmte vast op de plek waar je bent.
11. Kleding wassen? Op 30 graden worden je kledingstukken echt net zo schoon en fris.
12. Minder wassen? Gebruik je handdoek gewoon een keertje extra.
13. Doe tijdens het koken de deksel op de pan. Dat scheelt energie én je kunt wat sneller eten, want het water bereikt zo sneller het kookpunt.
14. Wist je dat je vaatwasser minder water gebruikt, dan wanneer je de afwas met de hand doet? Win-win!
15. Spoel je de borden altijd even af voordat je ze in de vaatwasser zet? Niet nodig. Je vaatwasser werkt dan zelfs minder goed. Scheelt je bovendien weer wat werk!


Bespaar
ca €650 per jaar