dinsdag 2 juli 2013

Veranderingen per juli

Juli is een maand van de veranderingen. Deze vijf onderwerpen van veranderingen raken de woningbezitter per 1 juli 2013 in de portemonnee: Nationale Hypotheek Garantie, energietarieven, zonne-energie, financieel advies en tijdelijke verhuur van woning. Op het gebied van energie zijn de energietarieven en het salderen van belang. Wat verandert er eigenlijk? 

 Energietarieven dalen

Per 1 juli hebben de energieleveranciers nieuwe tarieven. De prijs van gas wordt iets goedkoper en de prijs voor stroom blijft nagenoeg gelijk. Volgens Eneco en Nuon zijn huishoudens met een variabel tarief en een gemiddeld verbruik zal op jaarbasis ongeveer 20 euro minder kwijt zijn aan de levering van energie, aldus Eneco en Nuon. Lees meer over de veranderende energietarieven. 

 Salderen zonne-energie

Ook op het gebied van zonne-energie verandert er iets. Voor het salderen van zonne-energie geldt per 1 juli geen maximum meer. Een huiseigenaar mocht maximaal 5.000 kilowattuur aan opgewekte energie aftrekken van zijn eigen verbruik. Daarboven kreeg hij niet meer het volle tarief vergoed. Dat maximum is nu vervallen. Lees op energievergelijker.nl meer over salderen.