9,2
2112 Beoordelingen
Energievergelijker wordt beoordeeld met een 9,2 van 1 10 bij 2112 beoordelingen.
Hulp nodig? Bel dan: 020 726 7109

6 tips om te besparen op je energierekening

Besparen op je energierekening is eigenlijk heel gemakkelijk. En het mooie is: lagere energielasten heb je zelf in de hand. Want door het aanpassen van gewoontes bespaar je flink op de jaarlijkse nota. Dat kan oplopen tot honderden euro’s.

Veel mensen denken dat je flink moet investeren om te kunnen besparen op je energierekening. Natuurlijk kost het isoleren van je woning of het plaatsen van zonnepanelen serieus geld, maar besparen kan ook zonder veel kosten te maken. Daarom zetten wij een aantal tips op een rij waarmee je voordelig en zelfs kosteloos kunt besparen op je energierekening. 

Verlichting

Het klinkt als een inkoper, maar in veel woningen worden nog steeds gewone gloeilampen gebruikt, dus: vervang de ouderwetse gloeilampen en halogeenlampen door  ledlampen. Vergeet ook niet het licht uit te doen in ruimten waar je niet bent. Zelfs al is het maar voor even. 

Verwarming en CV

De grootste energiebesparing behaal je door te letten op verwarming van je woning. Ga je naar bed of ga je op pad zet dan de verwarming op 15 graden. Per jaar bespaar je daarmee al gauw 80 euro. Ligt er vloerwarming in je woning? Zet deze dan op 17 of 18 graden. Wil je het ’s ochtends of bij thuiskomst wat warmer hebben, dan hoeft de vloerverwarming bij deze temperaturen niet zo hard te werken om op temperatuur te komen.

Nog een heel eenvoudige tip: houdt tussendeuren in je woning gesloten. Volgens de TU Delft bespaar je hiermee jaarlijks zo’n 190 euro!

Let op sluipverbruik

De telefoonlader die in het stopcontact blijft zitten, de tv die op stand-by staat en de router die ’s nachts aanstaat. Het is allemaal sluipverbruik waar je vaak niet bij stilstaat. Doe dat vanaf nu wel en je bespaart jaarlijks tientallen euro’s. 

Koelkast en vriezer

Ook in je keuken of bijkeuken kun je besparen door je koelkast en vriezer niet onnodig lang open te laten staan. Pak wat je nodig hebt en sluit zo snel mogelijk de deur. Zo voorkom je dat er warme lucht de koelkast instroomt, waardoor het apparaat hard moet werken om weer af te koelen. Zorg er ook voor dat eten is afgekoeld voordat je het in de koelkast zet. 

Wassen en drogen

Doe je een was, laad dan de machine goed vol. Daardoor hoeft je de wasmachine minder vaak te  gebruiken. Bovendien, scheelt het jezelf ook veel werk… Heb je een wasdroger? Centrifugeer je was dan eerst goed voordat je deze in de droger stopt. Ook dat scheelt droogtijd. Nog een tip: kleding die je strijkt, kun je eerst gewoon laten drogen. Strijk ze als ze nog een beetje vochtig zijn. Dat strijkt ook nog eens een stuk makkelijker.  

Overstappen van energieleverancier

Wij zijn natuurlijk Energievergelijker, dus deze tip willen we zéker geven: vergelijk energieleveranciers en stap over. We hebben het vaker gezegd, maar we kunnen het niet vaak genoeg zeggen: hiermee bespaar je jaarlijkse grote bedragen, wel to 450 euro. Wil je groots besparen op energie, dan is dit dé manier!

Bespaar
ca €650 per jaar