9,2
2112 Beoordelingen
Energievergelijker wordt beoordeeld met een 9,2 van 1 10 bij 2112 beoordelingen.
Hulp nodig? Bel dan: 020 726 7109

Amsterdam en Groningen kiezen vaakst voor groene energie

Zo’n 70.000 consumenten, verdeeld over Nederland, werden gevolgd tijdens het vergelijken van energieaanbieders. Daarbij werd extra gelet op hun interesse in groene energie. Wat blijkt? Niet overal loopt men even warm voor het groene product. Kiest men er in Amsterdam en Groningen het meest voor, in Den Haag is men een stuk minder geïnteresseerd.

Dat blijkt uit een onderzoek dat afgelopen maand plaatsvond. De analyse, die plaatsvond op basis van online waarnemingen, laat grote verschillen zien naar de energiewensen van de Nederlandse consument. Daarbij werd gekeken naar zowel de wensen van de bewoners van grote steden als van provincies.

Groene energieleveranciers

Het zijn, binnen de randstad, vooral Amsterdammers die op zoek zijn naar groene energiecontracten. Voor zo’n 35 procent is het een van de belangrijkste zoekcriteria. In Den Haag ligt dat getal een aanzienlijke 10 procent lager. Ongeveer driekwart van de Hagenaars geeft zelfs aan geen interesse te hebben voor groene energie.

Naast Amsterdammers houden ook Groningers van groen. Met 29 procent zoeken zij veelvuldig naar groene energieleveranciers. Bij slechts 19 procent van de Flevolanders staat groene energie op het wensenlijstje. Hiermee is de Flevolandse consument het minst geïnteresseerd in een nieuwe duurzaam energiecontract.

Stroometiket

Groene stroom blijkt volgens de cijfers echter steeds meer aan terrein te winnen. Dit ondanks dat het volgens veel consumenten moeilijk blijft om te achterhalen of energie werkelijk groen is. De term ‘sjoemelstroom’ valt regelmatig, en dat is niet zo vreemd als je je bedenkt dat veel vergroende energie in werkelijkheid gewoon grijs is er zit alleen een ‘groene sticker’ op.

Sinds dit jaar is het voor leveranciers verplicht om hun stroometiketten te publiceren. Zo wordt zichtbaar op welk manier de geleverde stroom van het voorgaande jaar is opgewekt. Daarbij valt op dat vooral de kleine energieleveranciers meer groen zijn gaan leveren. Al met al is het dus goed om te bepalen wat je als consument zelf belangrijk vindt. Dan zit je eigenlijk altijd goed.

Bron: Energiebusiness

Bespaar
ca €650 per jaar