vrijdag 13 juli 2012

Consumenten stappen massaal over

Overstappen van energieleverancier loont.

Consumenten stappen massaal over op goedkope leveranciers. Uit onderzoek van het Financieel Dagblad blijkt dat overstappen loont. Het kan de consument op dit moment een paar honderd euro op de energienota besparen. 

Veel overstappers bij energievergelijker.nl
Volgens het FD heeft het hoge percentage overstappers te maken met de sterke stijging van de elektriciteits- en gasprijzen. Energievergelijkers op internet worden massaal bezocht om energieleveranciers te vergelijken en over te stappen. Energievergelijker.nl bevestigt de onderzoeksresultaten van het FD. 'Ten opzichte van vorig jaar juni zijn er in 2012 één keer zoveel consumenten overgestapt via energievergelijker.nl. Een stijging van 100%. Tal van redenen zijn er waarom mensen overstappen. Het kan bijvoorbeeld te maken hebben met de economische crisis, waardoor huishoudens de noodzaak inzien van het vergelijken van de energieleveranciers', aldus Energievergelijker.nl.

Bespaar honderden euro's
Eerder dit jaar bleek uit de halfjaarrapportage van de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) dat overstappen honderden euro's kan besparen. In 2010 stapte bijna 10 procent van de consumenten over naar een andere leverancier. Een grotere groep, namelijk 26 procent, overweegt binnen twee jaar over te stappen.

Wat kunt u eigenlijk besparen?
Bent u nieuwsgierig hoeveel u uw energienota kunt verminderen? Bereken hier binnen enkele tellen wat u jaarlijks kunt besparen. Kunt u veel reduceren? Dan kunt u eenvoudig overstappen via deze site.