9,2
2112 Beoordelingen
Energievergelijker wordt beoordeeld met een 9,2 van 1 10 bij 2112 beoordelingen.
Hulp nodig? Bel dan: 020 726 7109

Consumentenbond signaleert onvolledige informatie bij energieleveranciers

Consumenten wordt geadviseerd op te letten bij speciale aanbiedingen van energieleveranciers. De Consumentenbond heeft bij meerdere energieleveranciers hele en halve waarheden gesignaleerd. De bond adviseert mensen daarom goed op te letten als zij willen overstappen van gas- en stroomaanbieder.

Volgens de Consumentenbond verschaffen diverse energieaanbieders foutieve en onvolledige informatie aan potentiële klanten. Zo claimen de leveranciers dat ze de goedkoopste zijn of plaatsen de kreet 'Beste keuze' bij hun naam. Dit vaak inclusief een stempel in de blauwe kleur van de Consumentenbond. Maar de bond heeft het predicaat 'Beste keuze' nog nooit toegekend aan een energiebedrijf.

Onvolledige informatie
De Consumentenbond tikt de aanbieders ook op de vingers vanwege het verstrekken van onvolledige informatie. Zo claimde een leverancier op internet 'de goedkoopste energieleverancier' te zijn en verweest daarbij naar een prijspeiling uit maart. "Maar de leverancier vertelt niet dat de tarieven inmiddels gewijzigd kunnen zijn", aldus de bond.

Ook meldde een leverancier op de eigen website dat het 'al vijf keer zeer voordelig' uit een test was gekomen en gaf daarbij een opsomming van de publicaties waarin dit stond. "Onvolledig, want over de tussenliggende publicaties wordt niks gemeld. Toen stond deze leverancier namelijk niet hoog of zelfs helemaal niet in onze lijst", aldus de Consumentenbond. 

Bespaar
ca €650 per jaar