9,2
2125 Beoordelingen
Energievergelijker wordt beoordeeld met een 9,2 van 1 10 bij 2125 beoordelingen.
Hulp nodig? Bel dan: 020 726 7109

De voordelen van groene zakelijke stroom

Duurzaam ondernemen staat voor steeds meer ondernemers hoog op de agenda. En dat is een positieve ontwikkeling. Investeren in groene stroom is daarbij één van de meest populaire maatregelen. Groene zakelijke stroom levert bedrijven en ondernemers dan ook een aantal mooie voordelen op.

‘Vergroenen’ is populair. En dat is eigenlijk heel logisch wanneer je je bedenkt dat het relatief goedkoop is, beter voor het milieu en ook nog eens direct bijdraagt aan de MVO doelstellingen van uw bedrijf. Elke ondernemer zal zo z’n eigen beweegredenen hebben om voor duurzaam te kiezen. De voordelen zijn meer algemeen en voor iedereen weggelegd.

Groene energie wordt steeds goedkoper

De energiemarkt en de ontwikkelingen hierin staan niet stil. Ze lijken ieder jaar zelfs harder te gaan. Energieprijzen lijken jaarlijks in prijs te dalen. Dat geldt ook voor de prijzen van duurzame energie. De oorzaak hiervan ligt vooral in de vele subsidies die de Nederlandse overheid aanbiedt en verstrekt. Denk bijvoorbeeld aan hoe zonnepanelen en het opwekken van windenergie actief wordt gestimuleerd.

Als ondernemer kunt u bijvoorbeeld zelf zonnepanelen te plaatsen. Echter, ook zonder over te gaan op een dergelijke aanschaf kunt u gebruikmaken van duurzame energie. Nederlandse windmolenparken en zonnepanelen groeien steeds verder en leveren voldoende stroom om bedrijven te voorzien van groene energie. Door deze stroom af te nemen stimuleert u verdere groei van deze middelen.

Van grijs naar groen

Het mooie is dat u en uw medewerkers geen verschil merken tussen de ‘oude’ grijze en de groene energie. Er verandert dus niets voor uw bedrijf. Op één groot verschil na: kiezen voor groene energie is maatschappelijk verantwoord ondernemen. En dat is immers een belangrijke en vooral grote stap voorwaarts. Het verlaagt uw CO2 footprint en geeft uw onderneming een positieve, betrokken uitstraling.

Zakelijke energie: concrete voordelen

Naast de ‘emotionele’ zijn er uiteraard ook heel praktische en concreet voordelen. Overstappen levert namelijk altijd een besparing op, zeker ook voor bedrijven. En kiest u voor zakelijke energie dan kunt u als bedrijf bovendien rekenen op fiscale voordelen, zoals het verrekenen van de btw.

Voldoende reden dus om uw duurzame plannen om te zetten in concrete voordelen. Vergelijk daarom vandaag nog alle energieleveranciers en ga voor die groene besparing. Wellicht een mooie eerste duurzame stap in 2016?

Bron: nu.nl, Marketresponse

Bespaar
ca €650 per jaar