maandag 23 mei 2016

Dure energiecontracten: Nederlandse huishoudens betalen 2 miljard te veel voor energie

Een duur energiecontract. Het grootste deel van de Nederlandse huishoudens blijken er mee te zitten. Veelal zonder dat men het zelf beseft. Veel consumenten blijken nog nooit of lang geleden te zijn overgestapt naar een andere energieleverancier. En dat is op z’n zachtst gezegd zonde.

De energierekening kan voor veel Nederlanders een stuk lager uitvallen. Volgens de ACM heeft maar liefst 58 procent van de huishoudens in Nederlanders - dat zijn er 4,4 miljoen - een onvoordelig energiecontract. Omdat deze groep niet overstapt, blijft er zo’n 2,6 miljard euro liggen. Dat komt neer op een bedrag van ongeveer 500 euro per huishouden. 

Overstappen is de oplossing

Slapers. Zo worden consumenten genoemd die onbewust geld laten liggen. Helaas voor de consument, fijn voor de leveranciers. Want voor deze laatste partij is dit een mooie inkomstenbron. Veel mensen lijken niet te beseffen hoeveel geld zij jaarlijks kunnen besparen. Naast de 1,1 miljoen huishoudens die in 2015 overstapten, volgens cijfers van de ACM, is er dus nog een aanzienlijke groep die veel voordeel kan halen door de switch te maken.

Welkomstpremie bij overstap

Ook consumenten die wel veranderen en kiezen voor een contract met een looptijd van 1 to 3 jaar laten veelal een besparing liggen. Velen staan er namelijk niet bij stil dat na afloop van de periode de tarieven net zo hoog zijn als voor mensen die nog nooit zijn overgestapt. Juist na afloop van het contract is het daarom goed om een overstap te maken. Een nieuwe switch levert een welkomstpremie op van 250 euro of zelfs meer.

Energie vergelijken: eenvoudig en snel

Veel consumenten blijven bij hun huidige energieleverancier zitten omdat zij denken dat overstappen omslachtig is en veel tijd kost. Terwijl het in werkelijkheid een eenvoudige stap is. 

Vergelijken kan snel en makkelijk via de energievergelijker module. Na keuze van het mooiste aanbod gaat het verder eigenlijk vanzelf. Opzeggen van het oude contract wordt namelijk geregeld door de energieleveranciers onderling. Geen omkijken, wel besparen!

 

Bron: nu.nl