donderdag 3 april 2014

Duurzame energie voor noordelijke provincies

De vier provincies Groningen, Friesland, Drenthe en Noord-Holland willen samen met zes gemeenten de komende jaren meer duurzame energie opwekken. Op dit moment is 8,4% van de energie duurzaam, het streven is om in 2020 dit percentage te verhogen naar 21%. Dit maakten zijn gisteren bekend in de noordelijke energieagenda genaamd 'Switch'.

Plannen voor windmolenparken

Daarmee is Switch ambitieuzer dan het Nationaal Energie Akkoord, waarin is voorzien om in 2020 veertien procent van het Nederlandse energiegebruik duurzaam op te wekken. "Het Noorden is straks koploper", aldus Jaap Bond, voorzitter van het Bestuurlijk Overleg Noord-Nederland (BONN). Het aandeel duurzame energie loopt op tot 31 procent als ook de plannen voor windmolenparken voor de kust van Noord-Holland, Friesland en Groningen worden meegerekend.

Werkgelegenheid

Volgens BONN betekent de omslag naar duurzame energie een flinke impuls voor de werkgelegenheid. De omslag zorgt voor ongeveer 3.600 nieuwe banen. Ook minister Kamp, Economische Zaken,  juicht de noordelijke plannen toe.'Goed dat het noorden als eerste regio een plan van aanpak neerlegt voor de uitvoering van het Nationaal Energieakoord'.Het combineren van het terugbrengen van CO2 uitstoot en het verzilveren van economische kansen is alleen mogelijk als verschillende regio's in Nederland meewerken aan het uitvoeren van het Energieakkoord. Het is heel goed dat de noordelijke provincies nu het voortouw nemen." 

Direct besparen op uw energierekening 

Maar ook wanneer u niet in het Noorden van Nederland woont zetten wij, als onafhankelijke energieadviseur, de meest aantrekkelijke deals met betrekking tot energie voor u op een rijtje. Om zo uw energiekosten laag te houden en het milieu te sparen.

Uit onderzoek is gebleken dat de Nederlander gemiddeld zo'n 450 euro kan besparen, wanneer ze de juiste energieleverancier hebben gevonden. Het voordeel kan in sommige gevallen zelfs oplopen tot 550 euro! Wilt u weten hoeveel u kunt besparen op uw huidige energieprijzen? Op Energievergelijker.nl vindt u snel en gemakkelijk de aanbieding met de goedkoopste energie van dit moment. U kunt eenvoudig energie vergelijken en direct overstappen.