maandag 24 september 2018

Energie besparen? Zo eenvoudig is het!

Energie besparen, dat willen we allemaal. Maar hoe…? Er is zoveel mogelijk en er is zoveel dat je in en om het huis kunt doen, waar begin je? Wij zetten een aantal energiebesparende opties op een rij. Zo maak je een goeie, duurzame start!

Wil je energie besparen dan heb je als consument wat te kiezen. Dat is mooi, maar juist omdat er zoveel te kiezen valt, is het ook best lastig. Want waar moet je beginnen? Bij Energievergelijker krijgen we er regelmatig vragen over. En we hebben uiteraard antwoorden. Een greep uit de vele tips delen we graag met je in deze blog! 

Besparen in stappen

Klein beginnen is snel winnen. Kijk dus eerst eens welk type lampen er in je woning te vinden zijn. Kom je nog gloeilampen tegen? Vervang z dan door led-lampen. Deze gebruiken 80% minder energie dan een gloeilamp. 

Ben je van plan een nieuwe apparaat aan te schaffen, let dan vooral op het energielabel. Het label vertelt je precies hoe zuinig het apparaat omgaat met energie. Geeft het label een C aan? Wellicht zijn er varianten die A of zelfs A+++ vermelden. Die zijn de zuinigste keuze. Vriendelijk voor het milieu én voor jouw portemonnee.

Je hebt het vast al eens gehoord: korter douchen. Hoewel wat langer douchen best een keertje mag, is het verstandig om je reguliere douchesessie met twee minuten te verkorten. Dat scheelt namelijk zo’n 55 euro per jaar. Gouden tip: zet je favoriete hit op wanneer je begint met douchen. Is het nummer afgelopen, dan doe je de kraan uit.

Slimme thermostaat en apps

Besparen kan op meer manieren. Heb je al eens gedacht aan een slimme thermostaat? Hiermee valt heel wat energie en geld te besparen. De thermostaat schakelt namelijk op vaste tijden de verwarming aan en uit. Omdat je deze momenten zelf kunt bepalen, verwarm je dus alleen op momenten dat het nodig is.

Gebruik je naast je slimme thermostaat ook een energiemanager dan ben je helemaal slim en voordelig bezig. Deze energiemanagers bestaan in de vorm van een app, website of computerprogramma. Deze halen - via het web - jouw gebruiksgegevens binnen vanaf de slimme meter. Zo heb je altijd inzicht in je energiegebruik en -verbruik, een handige tool om te energiezuiniger te leven in je huis.  

Vergelijker en overstappen

Je bent danwel beland op energievergelijken.nl - je wilt al dus besparen! - maar we geven je toch ook nog deze tip: overstappen van energieleverancier. Deze tip merk je snel in je portemonnee. En daar hoef je maar weinig voor te doen. Vergelijken, kiezen en overstappen. Wij regelen de rest voor je. Zo makkelijk is het. Een besparing kan zelfs oplopen tot wel 350 euro op jaarbasis. Doen dus!