9,2
2125 Beoordelingen
Energievergelijker wordt beoordeeld met een 9,2 van 1 10 bij 2125 beoordelingen.
Hulp nodig? Bel dan: 020 726 7109

Energie salderen met uw energieleverancier

Als u zelf energie opwekt, heeft u te maken met verschillende procedures en vereisten. Door zelf energie te produceren bespaart u flink op uw energierekening én draagt u bij aan een beter milieu. U kunt zelf energie opwekken door middel van zonnepanelen, een warmtepomp of een windmolen. Steeds meer mensen doen het, en besparen hiermee tot wel 50% van hun energiekosten.

Wat is salderen?

Wanneer u zelf energie opwekt gebruikt u een deel van deze energie zelf. De rest levert u terug aan het openbare net. Uw elektriciteitsmeter geeft aan hoeveel u teruglevert. Aan het eind van het jaar wordt de door u afgenomen stroom verrekend met de stroom die u heeft teruggeleverd.Deze aftreksom heet salderen. Niet alle energie die u terug levert telt mee voor het salderen. Er is een grens vastgesteld. Dit is de 'salderingsgrens'.

Nieuwe regels salderen

Beginnend vanaf 1 januari 2025, zal er elk jaar een vermindering plaatsvinden in de salderingsregeling. Tot het einde van 2024, is het nog mogelijk om alle opgewekte stroom te salderen (100%), maar voor 2025 en 2026 wordt dit gereduceerd tot 64%. Vervolgens zal de salderingsregeling elk jaar met 9% verder worden teruggeschroefd tot het jaar 2030. Na 2030 zal het salderen van zelf opgewekte stroom niet meer mogelijk zijn, hoewel het nog steeds mogelijk zal zijn om overtollig opgewekte stroom terug te leveren.

Meer terugleveren dan u ontvangen heeft

Wanneer u meer energie terug levert dan u ontvangen heeft krijgt u een terugleververgoeding. Na het salderen blijft er nog een hoeveelheid energie over. Uw energieleverancier bepaalt zelf de hoogte van de terugleververgoeding. De Autoriteit Consument en Markt (ACM) houdt toezicht op de terugleververgoeding. De ACM beoordeelt of een terugleververgoeding redelijk is.

Aanmelden om terug te leveren

Als u energie wilt terugleveren meldt u dit bij uw regionale netbeheerder. Als u niet precies weet wie uw netbeheerder is, kunt u zich ook aanmelden via Energieleveren.nl. Deze website is een initiatief van de gezamenlijke regionale netbeheerders.

Zelf stroom opwekken

Wilt u ook op uw stroomverbruik besparen en denkt u hierbij aan zonnepanelen?

Energievergelijker.nl werkt samen met de snelst groeiende zonnepanelenleverancier in Nederland. Indien u geïnteresseerd bent kunt u bij ons eenvoudig een zonnepanelen-offerte aanvragen.

Met Energievergelijker kunt u direct besparen op uw energierekening.

Als onafhankelijke energieadviseur zet Energievergelijker.nl de meest aantrekkelijke deals met betrekking tot energie voor u op een rijtje, om zo uw energiekosten laag te houden. Wilt u weten hoeveel u kunt besparen op uw huidige energieprijzen? Op Energievergelijker.nl vindt u snel en gemakkelijk de aanbieding met de goedkoopste energie van dit moment. U kunt eenvoudig energie vergelijken en direct overstappen.

Bespaar
ca €650 per jaar