dinsdag 11 maart 2014

Energie salderen met uw energieleverancier

Als u zelf energie opwekt, heeft u te maken met verschillende procedures en vereisten. Door zelf energie te produceren bespaart u flink op uw energierekening én draagt u bij aan een beter milieu. U kunt zelf energie opwekken door middel van zonnepanelen, een warmtepomp of een windmolen. Steeds meer mensen doen het, en besparen hiermee tot wel 50% van hun energiekosten. 

Wat is salderen? 

Wanneer u zelf energie opwekt gebruikt u een deel van deze energie zelf. De rest levert u terug aan het openbare net. Uw elektriciteitsmeter geeft aan hoeveel u teruglevert. Aan het eind van het jaar wordt de door u afgenomen stroom verrekend met de stroom die u heeft teruggeleverd.Deze aftreksom heet salderen. Niet alle energie die u terug levert telt mee voor het salderen. Er is een grens vastgesteld. Dit is de 'salderingsgrens'. 

Nieuwe regels salderen

Per 1 januari 2014 zijn de regels over salderen en terugleveren veranderd. De belangrijkste wijziging is dat je voorheen tot 5000 kWh teruggeleverde elektriciteit van je eigen verbruik mocht aftrekken. Nu is de salderingsgrens de hoeveelheid energie die je van het energiebedrijf geleverd hebt gekregen. De grens is vanaf 1 januari dus voor iedereen anders. 

Meer terugleveren dan u ontvangen heeft

Wanneer u meer energie terug levert dan u ontvangen heeft krijgt u een terugleververgoeding. Na het salderen blijft er nog een hoeveelheid energie over. Uw energieleverancier bepaalt zelf de hoogte van de terugleververgoeding. De Autoriteit Consument en Markt (ACM) houdt toezicht op de terugleververgoeding. De ACM beoordeelt of een terugleververgoeding redelijk is.

Aanmelden om terug te leveren

Als u energie wilt terugleveren meldt u dit bij uw regionale netbeheerder. Als u niet precies weet wie uw netbeheerder is, kunt u zich ook aanmelden via Energieleveren.nl. Deze website is een initiatief van de gezamenlijke regionale netbeheerders.

Zelf stroom opwekken

Wilt u ook op uw stroomverbruik besparen en denkt u hierbij aan zonnepanelen?

Energievergelijker.nl werkt samen met de snelst groeiende zonnepanelenleverancier in Nederland. Indien u geïnteresseerd bent kunt u bij ons eenvoudig een zonnepanelen-offerte aanvragen.

Met Energievergelijker kunt u direct besparen op uw energierekening.

Als onafhankelijke energieadviseur zet Energievergelijker.nl de meest aantrekkelijke deals met betrekking tot energie voor u op een rijtje, om zo uw energiekosten laag te houden. Wilt u weten hoeveel u kunt besparen op uw huidige energieprijzen? Op Energievergelijker.nl vindt u snel en gemakkelijk de aanbieding met de goedkoopste energie van dit moment. U kunt eenvoudig energie vergelijken en direct overstappen.