9,2
2112 Beoordelingen
Energievergelijker wordt beoordeeld met een 9,2 van 1 10 bij 2112 beoordelingen.
Hulp nodig? Bel dan: 020 726 7109

'Energiebedrijven kunnen goedkoper inkopen'

Energiebedrijven kunnen voor volgend jaar iets goedkoper inkopen. Dat betekent, dat consumenten dit zullen merken op hun energienota. 

Eneco en Essent meldden deze week dat de variabele leveringstarieven van elektriciteit per 1 januari iets later zullen liggen. De prijs van gas blijft vrijwel gelijk. ''Op de energiemarkt blijft de vraag nog steeds achter bij het aanbod. Hierdoor heeft Eneco scherper kunnen inkopen'', aldus een woordvoerder. Nuon laat in een reactie hierop weten dat zijn prijzen "in dezelfde richting" zullen bewegen.

Energienota
De totale energienota voor een huishouden gaat volgend jaar waarschijnlijk met enkele tientjes omlaag omdat de transport kosten van gas en licht de komende jaren verlagen. Dit besluit zorgt ervoor dat de energierekening op jaarbasis met zo'n veertig uren daalt. 

De hoogte van de energiebelasting en de opslag voor duurzame energie voor 2014 moeten echter nog door de overheid worden vastgesteld. In december wordt duidelijk wat consumenten volgend jaar precies voor stroom en gas gaan betalen. 

Bespaar
ca €650 per jaar