9,2
2112 Beoordelingen
Energievergelijker wordt beoordeeld met een 9,2 van 1 10 bij 2112 beoordelingen.
Hulp nodig? Bel dan: 020 726 7109

Energiebespaartip: spouwmuurisolatie

Niet alleen overstappen van energieleverancier maar ook het kiezen van de juiste isolatie kan ervoor zorgen dat uw energierekening lager uitvalt. Een relatief voordelige soort isolatie is spouwmuurisolatie.

Lagen kosten en een hoog rendement

Een dubbele muur met ruimte ertussen (de spouwmuur) scheidt uw woonkamer van de buitenlucht. Het is belangrijk dat deze spouwmuur goed geïsoleerd is. Dit voorkomt dat warmte verloren gaat en kou binnenkomt. Bij een nieuwbouwwoning wordt de isolatie tijdens de bouw aangebracht. Bij oudere huizen is de spouwmuur vaak ongeïsoleerd.

Vaak is er een flinke verbouwing nodig wil u uw huis beter isoleren. Denk bijvoorbeeld aan vloerisolatie waar de gehele vloer eruit, het dak isoleren waar een hele afwerking nodig is, nieuwe kozijnen en zo zijn er nog wel een aantal isolatiewerkzaamheden waarvoor veel werk voor dient te worden verzet. Met spouwmuurisolatie is er geen ingrijpende verbouwing nodig en is er weinig tot geen bijwerk. Hierdoor vallen de kosten direct een stuk lager uit.

Hoe werkt spouwmuurisolatie?

Het isolatie materiaal bestaat uit vlokken of parels. Deze iso-parels of vlokken worden via een klein gaatje in de buitenmuur als het ware in de spouw "gespoten". De isolatiewerker maakt met een boortje een gaatje in uw buitenmuren op strategische plaatsen waarna het isolatiemateriaal door een soort stofzuigerslag naar binnen wordt gespoten. De vlokken of parels stapelen zich in de spouw op totdat de gehele spouw gevuld is. Nadat de spouwmuurisolatie in de muur zit en de gaatjes zijn gedicht met specie ziet u helemaal niks aan uw woning dat erop wijst dat u uw woning heeft laten isoleren.

De terugverdientijd van deze vorm van isoleren bedraagt gemiddeld 3,5 jaar en in 20 jaar kunt u meer dan €10.000,- besparen.

Bespaar
ca €650 per jaar