9,2
2112 Beoordelingen
Energievergelijker wordt beoordeeld met een 9,2 van 1 10 bij 2112 beoordelingen.
Hulp nodig? Bel dan: 020 726 7109

Energietarieven in juli opnieuw iets omlaag

Dit jaar gaat de prijs in energie voor de tweede keer in prijs omlaag. Eneco en Nuon verlagen per 1 juli hun tarief voor gas. De twee grote energiebedrijven melden onlangs dat dit mogelijk is door een wereldwijde daling van de inkoopprijs van aardgas. Ook de prijs voor stroom daalt iets, maar dit blijft 'min of meer gelijk'.

Onlangs hebben Nuon en Eneco de aankomende prijsdaling van de energietarieven bekendgemaakt. Maar wat betekent dit voor de consument? Nuon verlaagt de variabele tarieven met ongeveer 300 euro. Eneco verlaagt circa 320 euro op jaarbasis bij gemiddeld stroom- en gasverbruik. Wat bespaart u dan? Een huishouden met een variabel tarief en een gemiddeld verbruik zal op jaarbasis ongeveer 20 euro minder kwijt zijn aan de levering van energie, aldus Eneco en Nuon.

De energieprijzen verlaagden zij afgelopen januari ook a met ruim 80 euro. Die prijsdaling ging gepaard met een stijging in de energiebelasting, btw en netbeheerdersheffing. Dit heeft u wellicht niet of nauwelijks gemerkt. Rond 1 juli stijgen deze kosten niet, waardoor u nu dus wel optimaal profiteert, benadrukt Nuon.

Overstappen of blijven zitten?
De prijzen dalen per 1 juli. Moet u wachten met overstappen tot 1 juli? Nee, u kunt nu al profiteren van de lagere energieprijzen. Bij de zogeheten vasteprijscontracten bij ondermeer Nuon en Eneco en bij de goedkoopste (vaste en variabele) energiepakketten van de prijsvechters op de energiemarkt zijn deze prijzen al doorberekend.

Heeft u een variabel tarief? Dan hoeft u niets te doen en gaat u vanaf 1 juli automatisch van de prijsdaling profiteren. Ondanks de lagere energietarieven per 1 juli loont het nog steeds om een vergelijking te maken en over te stappen naar een goedkoper energiecontract. Wanneer is dit interessant? Als u bijvoorbeeld al jarenlang bij dezelfde energieleverancier zit. Dan betaalt u vaak veel hogere tarieven dan wanneer u de overstap maakt naar een goedkopere leverancier.

Waar moet u rekening mee houden als u overstapt? Als u nu wilt overstappen en toch wilt profiteren van de tariefverlaging van 1 juli, dan kunt u het beste een product kiezen met variabele tarieven.

Heeft u een 1-jarig vasteprijscontract? Ook dan profiteert u nu al van de lage inkoopprijzen. De effecten hiervan zijn namelijk al enige tijd verwerkt in de vasteprijstarieven van de afgelopen maanden. Deze vaste prijsproducten worden namelijk ingekocht op de termijnmarkt voor energie. U profiteert dan dus nu al van lagere tarieven voor gas en stroom.

Energieprijzen vergelijken
Vergelijk uw energieprijzen via Energieverlijker.nl en wie weet bespaart u wel tot honderden euro's per jaar.

Heeft u nog vragen? Wij helpen u graag verder. Bel met 0342 - 41 13 50. Iedere werkdag van 8.30 tot 22.00 uur. Op zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur.

Bespaar
ca €650 per jaar