donderdag 28 maart 2013

GREENCHOICE kiest voor energie uit eigen land

Greenchoice breidt het aanbod van contracten met uitsluitend groene stroom die in Nederland is opgewekt fors uit. Het jaarcontract bestond al uit 100% Nederlandse windstroom. Vanaf nu krijgen huishoudens met een drie-jarig contract  ook uitsluitend Nederlandse groene stroom, uit wind en biomassa. 

De herkomst van de stroom is van groot belang omdat alleen op die manier de energieproductie in ons eigen land groener wordt. De duurzame energieleverancier verwacht komend jaar het aandeel in Nederland opgewekte stroom op te schroeven naar 71%. Wie energie van Greenchoice krijgt, kan zelfs kiezen van welke opwekker de stroom komt.  

'Steeds meer mensen willen zeker weten dat hun stroom groen is, en dat die niet alleen bijdraagt aan een schonere wereld maar vooral ook aan meer duurzame energieopwekking in ons eigen land. Greenchoice wil binnen 5 jaar alleen nog maar stroom leveren die in Nederland is opgewekt. Met zonnepanelen, windmolens en biogasinstallaties. Wij hebben niet voor niets de meeste directe contracten met biogasproducenten in Nederland. Daardoor kunnen wij nu al 68% van onze stroom uit Nederland halen. De rest komt nu nog noodgedwongen uit het buitenland. Dat is wel echt groen, maar draagt niet bij aan een duurzamer energiebeleid dichtbij huis.' aldus een woordvoerder van Greenchoice.