9,2
2112 Beoordelingen
Energievergelijker wordt beoordeeld met een 9,2 van 1 10 bij 2112 beoordelingen.
Hulp nodig? Bel dan: 020 726 7109

Energieleverancier Greenchoice

Greenchoice is een van de top leveranciers op het gebied groene stroom en bosgecompenseerd gas. Samen met 400.000 klanten bouwen ze naar een groener Nederland. De energie van Greenchoice wordt gehaald uit natuurlijke bronnen, waaronder wind, zon, water en biomassa.

 

 

Over Greenchoice

Greenchoice levert uitsluitend groene stroom en bosgecompenseerde gas. Momenteel komt van de opgewekte 70% uit Nederland. Greenchoice heeft als doel om in 2020 alle energie te halen uit bronnen van Nederlandse bodem. Greenchoice compenseert het gasverbruik van haar klanten met bosaanplant en -bescherming in beschermde natuurgebieden. Het Greenchoice Bosspaarplan is bijvoorbeeld zo’n project, waarbij het herstel en de langdurige bescherming van de Amazone centraal staat.

Ervaringen met Greenchoice

Heb je de keuze gemaakt om over te stappen naar Greenchoice? Maar wil je eerst de ervaringen van huidige klanten bekijken? Dat kan! Op deze pagina hebben wij de ervaringen van verschillende klanten verzameld, om je te voorzien van complete informatie. Wil je zelf een beoordeling over Greenchoice achterlaten? Vul dan het beoordelingsformulier in. Jouw input wordt erg gewaardeerd en helpt toekomstige klanten met het overstappen naar de juiste leverancier.

Welkomstkortingen en actietarieven

Door maximaal te besparen switch je ieder jaar opnieuw van energieleverancier, want dan profiteer je optimaal van speciale acties en welkomstkortingen. Houdt daarbij in gedachten dat je uitsluitend via energievergelijkingswebsites als Energievergelijker in aanmerking komt voor de beste acties. De energieleveranciers willen zo hoog mogelijk in de vergelijker naar voren komen, dus moeten ze met elkaar concurreren: dit levert jouw als energieklant mooie welkomstkortingen en actietarieven op.

Wil jij de allergoedkoopste energie, dan raden wij je aan ieder jaar opnieuw te kiezen voor een energieleverancier tegen het actietarief. Actietarieven via vergelijkingssites worden vaak gecombineerd met mooie welkomstkortingen. Zit het contractjaar erop, dan maak je gewoon opnieuw een vergelijking en kies je opnieuw voor een mooie aanbieding.

Energiecontracten Greenchoice particulier

Greenchoice biedt verschillende contracten aan, bestaande uit 50% wind energie en 50% energie opgewekt uit biomassa. Het gas is altijd 100% bosgecompenseerd. Greenchoice werkt daarnaast met vaste- en variabele energiecontracten. Bij een contract met een vaste energieprijs, blijft het tarief gedurende de contractperiode gelijk. Je kunt dit dus vaststellen voor één of meerdere jaren. Doorgaans geld wel: hoe langer je contract, hoe voordeliger je tarief.
    •    1 jaar vast: dit contract geeft je de zekerheid van een jaar lang stroom tegen een (van tevoren vastgesteld) bedrag. Hierdoor heb je een jaar lang energie voor dezelfde prijs. Dit contract is tussentijds niet opzegbaar.
    •    2 jaar vast: dit contract biedt je vaste energieprijzen gedurende twee jaar. Je hebt geen last van schommelende energieprijzen, maar je kunt twee jaar lang niet overstappen van energieleverancier. Je kunt dit contract niet tussentijds opzeggen.
    •    3 jaar vast: dit contract levert je drie jaar lang energie voor een vaste prijs. Hoe langer het contract, hoe lager de energieprijs die je aangeboden krijgt. Je zit wel drie jaar lang aan hetzelfde contract vast.
    •    Flexibel contract: bij dit contract wordt de energieprijs bepaald door de markt, je betaalt de markttarieven. Dit geeft je de mogelijkheid om te profiteren van lage energieprijzen bij een daling, maar je betaalt meer zodra de energieprijzen stijgen. Een flexibel contract is altijd opzegbaar.

Zakelijke energiecontracten 

Voor de zowel de hele grote ondernemer als de kleine ondernemer, winkelier of ZZP'er, Greenchoice heeft voor iedereen een passend energiecontract. Groene energie voor bedrijven en ondernemers die het mileu belangrijk vinden. Voor zowel 100.000 kWh als 25.000m3, altijd een scherpe prijs. 
Vergelijk de leveranciers van zakelijke energie  met elkaar om de beste keuze te maken. 

Greenchoice Energie opzeggen en overstappen

Niet tevreden als klant van Greenchoice? Wil je overstappen naar een andere energieleverancier? Maak dan gebruik van onze overstapmodule. Hier kan je alle andere energieleveranciers met elkaar vergelijken. Geen gedoe met het opzeggen van je contract, maar een soepele overgang. Als je besluit om over te stappen naar een leverancier, dan zegt deze het contract op bij je huidige leverancier. Zo geregeld!

Opzegtermijn

Je kunt bij het afsluiten van een contract vaak kiezen tussen een contract van één, twee of drie jaar. In die tijd kun je niet zomaar overstappen. Indien je toch wilt overstappen, is er een opzegvergoeding van kracht. Na afloop van een contract wordt deze vaak stilzwijgend verlengd, waarmee het contract wordt omgezet in een onbepaald tijdscontract. Dit contract kun je wel opzeggen zonder een opzegvergoeding te hoeven betalen. Heb je een overeenkomst voor onbepaalde tijd? Dan hoef je alleen rekening te houden met de opzegtermijn van 30 dagen.

Verhuizing doorgeven

Verhuisplannen? Dan kun je er voor kiezen om je energiecontract te beëindigen, over te laten nemen of om het contract mee te nemen naar je nieuwe adres. Energievergelijker.nl geeft je de mogelijkheid om aan te geven of je binnenkort gaat verhuizen, of onlangs bent verhuisd. Hierbij kun je bijvoorbeeld een datum in de toekomst opgeven, waarop Greenchoice energie moet gaan leveren op je nieuwe adres.

Contactgegevens en telefoonnummer Greenchoice

E-mail: [email protected]
Telefoonnummer: 010 – 478 23 26
Bereikbaarheid: Maandag t/m vrijdag van 08:30 tot 17:30 uur
Website: http://www.greenchoice.nl/

Gemiddelde beoordelingen
3,5 uit 10
Klachtenafhandeling
Bereikbaarheid
Klantenservice
Prijs product
Energierekening
Overstapproces
Beoordeling van Renate
3,8 uit 10

De overstap ging soepel en zonder problemen. T.o.v. onze vorige leverancier (Essent) behoorlijk kunnen besparen, ongeveer 450 Euro. Tot nu toe nog geen klachten gehad.

Prijs product
Klantenservice
Bereikbaarheid
Klachtenafhandeling
Overstapproces
Energierekening
Beoordeling van a van de velde
2,8 uit 10
prima energie leverancier niks mis mee.altijd doen
Prijs product
Klantenservice
Bereikbaarheid
Klachtenafhandeling
Overstapproces
Energierekening
Beoordeling van Meijer, E
5 uit 10

Eenvoudig overstappen, klantvriendelijk, goeie internetsite om wekelijks, maandelijks je verbruik te controleren, facturen en betalingen te bekijken, correspondentie terug te lezen. Aanrader!

Prijs product
Klantenservice
Bereikbaarheid
Klachtenafhandeling
Overstapproces
Energierekening
Beoordeling van Leo Robben
1 uit 10
Ik zit al 4 jaar bij Greenchoise en was positief . Nu verhogen ze hun prijs fors (meer dan 10% + veel hoger dan andere partijen met groen + 3 jaar vast) en toen ik daarover belde bleek dat opzeggen erg complex is omdat ik participeer in een zonnepanelen project. Hoe dat dan moet is allemaal onduidelijk, krijg ook niet iemand te pakken die verstand en bevoegdheid heeft om te bespreken hoe het nu verder moet. Dit voelt als '' hahaha de klant zit gevangen, nu gaan we 'm uitwringen, en we reageren vooral niet op vragen'' Dit alles probeer ik bespreekbaar te maken, maar dat lukt voor geen meter. Dus binnen korte tijd is mijn beeld over dit bedrijf erg ten negatieve gewijzigd. Dus op dit moment zijn mijn scores eigenlijk op allen punten negatief. Ik vraag me af of andere deelnemers aan zonneparken dit overstap probleem herkennen?
Prijs product
Klantenservice
Bereikbaarheid
Klachtenafhandeling
Overstapproces
Energierekening
Beoordeling van Marloes
4,5 uit 10

Top! Veel goedkoper!

Prijs product
Klantenservice
Bereikbaarheid
Klachtenafhandeling
Overstapproces
Energierekening
Beoordeling van roel steenbakkers
4 uit 10

geen problemen gehad gedurende overstap en tijdens looptijd contract. Nu ga ik weer overstappen, ben benieuwd hoe dat afgehandeld wordt.

Prijs product
Klantenservice
Bereikbaarheid
Klachtenafhandeling
Overstapproces
Energierekening
Beoordeling van Jack van den Oort
3 uit 10
Ben sinds februari 2019 overgestapt naar Green choice en heb zoals heel veel andere moeite om contact te krijgen met de klantenservice. Heb al verschillende e-mails gestuurd met de vraag om mijn termijnbedrag naar beneden bij te stellen maar krijg daar steeds geen antwoord op. Betaal nu 170 Euro terwijl ik maar ongeveer 80 Euro verbruik heb, ja dan kun je zeggen het teveel betaalde bedrag krijg je aan het eind van het jaar terug maar het gaat er mij juist om om de vaste lasten per maand naar beneden te krijgen.
Prijs product
Klantenservice
Bereikbaarheid
Klachtenafhandeling
Overstapproces
Energierekening
Beoordeling van Frank
2 uit 10
Ik ben van eind 2017 Bij greenchoice met de app kon je altijd alles goed in de gaten houden alleen in 2019 was de app niet zo betrouwbaar Het was inplaats dat ik 300 terug zou krijgen 300 bij betalen dat is heel veel op een rekening volgens de app 720 en eind nota 1030 zag ook dat de prijzen tot 3x hoger zijn dat in 2018 dat hadden ze wel in die app waar ik mijn maandbedrag op afstel kunnen verwerken
Prijs product
Klantenservice
Bereikbaarheid
Klachtenafhandeling
Overstapproces
Energierekening
Beoordeling van Miranda
4,5 uit 10

Vorig jaar overgestapt van Eneco naar Greenchoice. Ik werd netje op de hoogte gehouden dmv mails over het overstappen. Het ging echt heel makkelijk. Ze waren niet de allergoedkoopste, maar goede service mag van mij best wat kosten. Ook de tussentijdse mailjes om je verbruik in te vullen is erg handig. Zo kom je niet aan het eind van het jaar voor verrassingen te staan. Ik ben er blij mee.

Prijs product
Klantenservice
Bereikbaarheid
Klachtenafhandeling
Overstapproces
Energierekening
Beoordeling van F. van Efferink
4 uit 10
Bij de werving is mij nadrukkelijk beloofd dat ik geen enkele boete zou hoeven te betalen na de overstap naar Green Choice. Na de overstap bleek ik 150 euro vergoed te krijgen voor de boete van de vorige leverancier, maar zelf toch 150 euro boete te moeten betalen van de leverancier dáár voor. Na enig enig heen en weer mailen, heeft Green Choice besloten mij coulance te verlenen en nemen ze ook die boete over. Hiermee komt Green Choice de wervingsbelofte dus toch na. DAT VOELT GOED!
Prijs product
Klantenservice
Bereikbaarheid
Klachtenafhandeling
Overstapproces
Energierekening
Best beoordeeld
 • 1Pure Energie
 • 2Noordhollandse Energie Cooperatie
 • 3Engie
 • 4Powerpeers
 • 5Essent
Alle beoordelingen
Bekijk de top 5 goedkoopste energieleveranciers
 • logo Anode
 • logo Engie
 • logo Qwint
 • logo Vandebron
 • logo Vattenfall
 • logo Budget Energie
 • logo United Consumers
 • logo
 • logo
 • logo EnergieDirect
 • logo Main Energie
 • logo Eneco
 • logo Pure Energie
 • logo Innova Energie
 • logo Atoomstroom
 • logo NEM
 • logo Essent
 • logo Delta
 • logo DGB Energie
 • logo Greenchoice
 • logo Qurrent
 • logo Oxxio