Energieleverancier Greenchoice

Greenchoice

Greenchoice is één van de top leveranciers op het gebied groene stroom en bosgecompenseerd gas. Samen met 400.000 klanten bouwen ze naar een groener Nederland. De energie van Greenchoice wordt gehaald uit natuurlijke bronnen, waaronder wind, zon, water en biomassa.

Over Greenchoice

Greenchoice levert uitsluitend groene stroom en bosgecompenseerde gas. Momenteel komt van de opgewekte 70% uit Nederland. Greenchoice heeft als doel om in 2020 alle energie te halen uit bronnen van Nederlandse bodem. Greenchoice compenseert het gasverbruik van haar klanten met bosaanplant en -bescherming in beschermde natuurgebieden. Het Greenchoice Bosspaarplan is bijvoorbeeld zo’n project, waarbij het herstel en de langdurige bescherming van de Amazone centraal staat.

Ervaringen met Greenchoice

Heb je de keuze gemaakt om over te stappen naar Greenchoice? Maar wil je eerst de ervaringen van huidige klanten bekijken? Dat kan! Op deze pagina hebben wij de ervaringen van verschillende klanten verzameld, om je te voorzien van complete informatie. Wil je zelf een beoordeling over Greenchoice achterlaten? Vul dan het beoordelingsformulier in. Jouw input wordt erg gewaardeerd en helpt toekomste klanten met het overstappen naar de juiste leverancier.

Welkomstkortingen en actietarieven

Je profiteert het meest van speciale acties en welkomstkortingen door ieder jaar opnieuw te kiezen voor een contract met een actietarief en een hoge welkomstkorting. Je ontvangt deze welkomstkortingen en actietarieven uitsluitend via energievergelijkingssites als Energievergelijker. Energieleveranciers moeten met elkaar concurreren om zo hoog mogelijk uit te komen in de ranglijst van de vergelijker: dit levert vaak mooie welkomstkortingen en actietarieven op die je op de eigen websites niet tegenkomt.  

Wil jij de allergoedkoopste energie, dan raden wij je aan ieder jaar opnieuw te kiezen voor een energieleverancier tegen het actietarief. Actietarieven via vergelijkingssites worden vaak gecombineerd met mooie welkomstkortingen. Zit het contractjaar erop, dan maak je gewoon opnieuw een vergelijking en kies je opnieuw voor een mooie aanbieding.

Energiecontracten Greenchoice

Greenchoice biedt verschillende contracten aan, bestaande uit 50% wind energie en 50% energie opgewekt uit biomassa. Het gas is altijd 100% bosgecompenseerd. Greenchoice werkt daarnaast met vaste- en variabele energiecontracten. Bij een contract met een vaste energieprijs, blijft het tarief gedurende de contractperiode gelijk. Je kunt dit dus vaststellen voor één of meerdere jaren. Doorgaans geld wel: hoe langer je contract, hoe voordeliger je tarief.
    •    1 jaar vast: dit contract geeft je de zekerheid van een jaar lang stroom tegen een (van tevoren vastgesteld) bedrag. Hierdoor heb je een jaar lang energie voor dezelfde prijs. Dit contract is tussentijds niet opzegbaar.
    •    2 jaar vast: dit contract biedt je vaste energieprijzen gedurende twee jaar. Je hebt geen last van schommelende energieprijzen, maar je kunt twee jaar lang niet overstappen van energieleverancier. Je kunt dit contract niet tussentijds opzeggen.
    •    3 jaar vast: dit contract levert je drie jaar lang energie voor een vaste prijs. Hoe langer het contract, hoe lager de energieprijs die je aangeboden krijgt. Je zit wel drie jaar lang aan hetzelfde contract vast.
    •    Flexibel contract: bij dit contract wordt de energieprijs bepaald door de markt, je betaalt de markttarieven. Dit geeft je de mogelijkheid om te profiteren van lage energieprijzen bij een daling, maar je betaalt meer zodra de energieprijzen stijgen. Een flexibel contract is altijd opzegbaar.

Greenchoice Energie opzeggen en overstappen

Niet tevreden als klant van Greenchoice? Wil je overstappen naar een andere energieleverancier? Maak dan gebruik van onze overstapmodule. Hier kan je alle andere energieleveranciers met elkaar vergelijken. Geen gedoe met het opzeggen van je contract, maar een soepele overgang. Als je besluit om over te stappen naar een leverancier, dan zegt deze het contract op bij je huidige leverancier. Zo geregeld!

Opzegtermijn

Je kunt bij het afsluiten van een contract vaak kiezen tussen een contract van één, twee of drie jaar. In die tijd kun je niet zomaar overstappen. Indien je toch wilt overstappen, is er een opzegvergoeding van kracht. Na afloop van een contract wordt deze vaak stilzwijgend verlengd, waarmee het contract wordt omgezet in een onbepaald tijdscontract. Dit contract kun je wel opzeggen zonder een opzegvergoeding te hoeven betalen. Heb je een overeenkomst voor onbepaalde tijd? Dan hoef je alleen rekening te houden met de opzegtermijn van 30 dagen.

Verhuizing doorgeven

Verhuisplannen? Dan kun je er voor kiezen om je energiecontract te beëindigen, over te laten nemen of om het contract mee te nemen naar je nieuwe adres. Energievergelijker.nl geeft je de mogelijkheid om aan te geven of je binnenkort gaat verhuizen, of onlangs bent verhuisd. Hierbij kun je bijvoorbeeld een datum in de toekomst opgeven, waarop Greenchoice energie moet gaan leveren op je nieuwe adres.

Contactgegevens en telefoonnummer Greenchoice

E-mail: vragen@greenchoice.nl
Telefoonnummer: 010 – 478 23 26
Bereikbaarheid: Maandag t/m vrijdag van 08:30 tot 17:30 uur
Website: http://www.greenchoice.nl/

Gemiddelde beoordelingen
7,7 uit 10
Prijs product
Klantenservice
Bereikbaarheid
Klachtenafhandeling
Overstapproces
Energierekening
Beoordeling van Renate
7,7 uit 10

De overstap ging soepel en zonder problemen. T.o.v. onze vorige leverancier (Essent) behoorlijk kunnen besparen, ongeveer 450 Euro. Tot nu toe nog geen klachten gehad.

Prijs product
Klantenservice
Bereikbaarheid
Klachtenafhandeling
Overstapproces
Energierekening
Beoordeling van Meijer, E
10 uit 10

Eenvoudig overstappen, klantvriendelijk, goeie internetsite om wekelijks, maandelijks je verbruik te controleren, facturen en betalingen te bekijken, correspondentie terug te lezen. Aanrader!

Prijs product
Klantenservice
Bereikbaarheid
Klachtenafhandeling
Overstapproces
Energierekening
Beoordeling van Marloes
9 uit 10

Top! Veel goedkoper!

Prijs product
Klantenservice
Bereikbaarheid
Klachtenafhandeling
Overstapproces
Energierekening
Beoordeling van roel steenbakkers
8 uit 10

geen problemen gehad gedurende overstap en tijdens looptijd contract. Nu ga ik weer overstappen, ben benieuwd hoe dat afgehandeld wordt.

Prijs product
Klantenservice
Bereikbaarheid
Klachtenafhandeling
Overstapproces
Energierekening
Beoordeling van Miranda
9 uit 10

Vorig jaar overgestapt van Eneco naar Greenchoice. Ik werd netje op de hoogte gehouden dmv mails over het overstappen. Het ging echt heel makkelijk. Ze waren niet de allergoedkoopste, maar goede service mag van mij best wat kosten. Ook de tussentijdse mailjes om je verbruik in te vullen is erg handig. Zo kom je niet aan het eind van het jaar voor verrassingen te staan. Ik ben er blij mee.

Prijs product
Klantenservice
Bereikbaarheid
Klachtenafhandeling
Overstapproces
Energierekening
Beoordeling van B Schleedoorn
9 uit 10

Geen problemen gehad gedurende overstap en tijdens looptijd contract. Prettige klantenservice. Helaas niet de goedkoopste aanbieder.

Prijs product
Klantenservice
Bereikbaarheid
Klachtenafhandeling
Overstapproces
Energierekening
Beoordeling van nico
4 uit 10

Vorig jaar overgestapt van Eneco naar Greenchoice. Volgens Greenchoice zouden ze het tarief van Eneco handhaven, maar dit is echter niet het geval. Ik kom nu veel duurder uit. Opgebeld naar Greenchoice krijg ik ene Noor Hout…. aan de telefoon, waarna ze mijn klacht slecht behandelen en zelfs een keer ophangen.

Prijs product
Klantenservice
Bereikbaarheid
Klachtenafhandeling
Overstapproces
Energierekening
Beoordeling van Rob
8 uit 10

1,5 jaar geleden overgestapt. geen problemen gehad. Mooi online systeem voor inzicht in je verbruik t.o.v. andere huishoudens. Kan het iedereen aanraden.

Prijs product
Klantenservice
Bereikbaarheid
Klachtenafhandeling
Overstapproces
Energierekening
Beoordeling van Henk van Yren
6 uit 10

Prima geen problemen gehad, alleen jammer dat je zelf elke keer als vaste klant de aanbiedingen mis loopt.

Prijs product
Klantenservice
Bereikbaarheid
Klachtenafhandeling
Overstapproces
Energierekening

Energiebronnen Greenchoice

Uit het stroometiket van Greenchoice blijkt dat de geleverde elektriciteit is opgewekt met behulp van de volgende energiebronnen :

  • Wind (55,6%)
  • Biomassa (44,4%)

Door de stroometiketten met elkaar te vergelijken, kun je nu dus nóg beter een keuze maken uit de meest groene energieleveranciers.

Stroometiket

Stroometiket 

Het stroometiket is verplicht voor iedere energieleverancier; het stroometiket geeft namelijk transparant weer op welke manier stroom wordt opgewekt. Op het stroometiket vermeldt iedere energieleverancier het percentage van elke energiebron dat is gebruikt voor de opwekking van de energie en de milieugevolgen van de elektriciteitsproductie met die desbetreffende energiebronnen. Ieder jaar moet het energiebedrijf namelijk opnieuw kunnen aantonen hoe de elektriciteit die zij levert is opgewekt. 

Elektriciteit wordt op verschillende manieren opgewekt. Veel energiebedrijven wekken energie op door aardgas en/of kolen te verbranden. De afgelopen jaren wordt er echter steeds meer gebruik gemaakt van duurzame oplossingen, zoals windmolens, waterkracht of andere milieuvriendelijke methoden. In het stroometiket zie je vaak een mix terug van fossiele brandstoffen en duurzame energiebronnen als herkomst. 

Stroometiketten vergelijken

Via Energievergelijker kun je eenvoudig het stroometiket van je huidige energieleverancier vergelijken met die van andere leveranciers. Is de stroom die je afneemt wel werkelijk zo groen? En hoe zit dit in vergelijking met andere leveranciers? Bij het vergelijken zul je zien dat er nogal wat verschil zit in hoe milieuvriendelijk de groene stroomproducten van energieleveranciers nou daadwerkelijk zijn. Het is dus verstandig om alvorens je overstapt, eerst het stroometiket van een leverancier te bekijken.