dinsdag 30 augustus 2016

Grote energieleveranciers verliezen marktaandeel aan kleinere spelers

Overstappen naar een nieuwe energieleverancier is populair. We doen het massaal en kiezen bovendien steeds vaker voor kleinere energieleveranciers en nieuwkomers in de markt. De grote energiebedrijven zoals Essent, Nuon en Eneco verliezen het van spelers als Oxxio, Greenchoice en NLE.

Consumenten kiezen bewust. Ook als het aankomt op de keuze tussen energieleveranciers. De laatste jaren stappen we vaker over van grote aanbieders naar kleinere en betrekkelijk nieuwe energieleveranciers. Het zijn vooral bedrijven die zijn opgericht sinds de de liberalisering van de energiemarkt in 2004. 

Meer keuze in energieleveranciers

Essent, Eneco, Delta, Nuon… Het zijn al vele jaren bekende namen binnen de energiemarkt. Het lag voor de hand dat we kozen voor een van deze energiereuzen. De liberalisering van de energiemarkt in 2004 bracht echter nieuwe opties met zich mee: Oxxio liet van zich horen, maar ook bijvoorbeeld Energiedirect, Greenchoice en NLE dienden zich aan. Consumenten kregen wat te kiezen.

Ook in 2010 en 2012 zijn er nieuwe energieleveranciers bijgekomen. Budget Energie bijvoorbeeld won veel klanten van de gevestigde namen. In enkele jaren wisten zij meer dan 250.000 klanten voor zich te winnen. 

Groene energie, de laagste prijs of …

Met de brede keuze aan energieleveranciers hebben we als consument ook echt iets te kiezen. Wat vind jij belangrijk? Ga je voor de groenste, meest duurzame vorm van energie? Is de energieprijs het belangrijkst? Of vind je het handig om stroom en gas op prepaid-basis af te nemen? Wat voor jou ook de doorslag geeft, tegenwoordig heb je als consument iets te kiezen. Iets dat wij van Verlaagjemaandlasten een zeer fijne ontwikkeling vinden.

Toename overstappers

Dat overstappen populair is, is duidelijk. Alleen al in 2015 stapten er zo’n 2,3 miljoen mensen over naar een andere energieleverancier. Dit is haast twee keer zoveel als in 2010. Hoewel overstappen al sinds 2004 mogelijk is, komt het pas sinds de laatste jaren goed op gang. Ben jij al eens overgestapt…?

 

Bron: Energieportaal