9,2
2112 Beoordelingen
Energievergelijker wordt beoordeeld met een 9,2 van 1 10 bij 2112 beoordelingen.
Hulp nodig? Bel dan: 020 726 7109

Heeft 'blauwe energie' de toekomst?

Duurzame technologieën zitten in de lift. De Europese Commissie wil de winning van energie uit oceanen stimuleren. 

Energie uit oceanen, oftewel 'blauwe energie' kan volgens eurocommissaris voor maritieme zaken en visserij zorgen voor economische groei en meer werkgelegenheid. Vooral in kustgebieden zou de nieuwe technologie veel banen kunnen scheppen. Dat is gunstig, omdat in die gebieden de werkloosheid vaak hoog is.

De eurocommissaris voor energie wijst vooral op de verbetering van de continuïteit van de energievoorziening. Onderdeel van het voorstel is het aanjagen van de samenwerking tussen belanghebbenden.

Kosten

Voor er blauwe stroom uit het stopcontact komt moet echter nog een aantal hordes worden genomen. De kosten voor het winnen van blauwe energie zijn vooralsnog erg hoog. Bovendien is het niet eenvoudig om de stroom die is opgewekt terug te leveren aan het elektriciteitsnet. Ook spelen er milieukwesties die eerst moeten worden opgelost.

Winning van energie uit oceanen en zeeën kan op diverse manieren. Zo kan er gebruik worden gemaakt van het tij om stroom op te wekken, maar ook van het verschil in zoutgehalte tussen twee watermassa's.

Direct besparen op uw energierekening

Voor het zover is dat er daadwerkelijk blauwe stroom uit het stopcontact komt, kunt u met Energievergelijker direct besparen op uw energierekening. Als onafhankelijke energieadviseur zet Energievergelijker.nl de meest aantrekkelijke deals voor u op een rijtje, om zo uw energiekosten laag te houden. Wilt u weten hoeveel u kunt besparen op uw huidige energieprijzen? U kunt eenvoudig energie vergelijken en direct overstappen met behulp van onze onafhankelijke Energievergelijker. 

(bron: NU) 

Bespaar
ca €650 per jaar