9,2
2112 Beoordelingen
Energievergelijker wordt beoordeeld met een 9,2 van 1 10 bij 2112 beoordelingen.
Hulp nodig? Bel dan: 020 726 7109

Huis aantrekkelijker door zonnepanelen

Huizenkopers vinden huizen met zonnepanelen extra aantrekkelijk. Veel mensen willen zelfs een extra bedrag betalen voor zonnepanelen, die op het dak zijn aangebracht. Dat blijkt uit afstudeeronderzoek van masterstudent Thomas Wissink, student Bouwkunde aan de Technische Universiteit Eindhoven.

Goede investering
Veel mensen zijn zelfs bereid een extra bedrag te betalen voor zonnepanelen, dat vergelijkbaar is met de aanschafprijs van een dergelijk systeem. Dat is interessant voor woningbezitters die twijfelen over een investering in zonnepanelen. Uit het onderzoek onder 227 mensen bleek dat 78% bereid is extra te betalen voor zonnepanelen op een koopwoning. Voor een systeem dat €600 per jaar bespaart, willen kopers €7000 extra betalen. Dat is vergelijkbaar met de aanschafprijs van zo'n systeem.

Zonnepanelen terugverdienen
Thomas Wissink noemt de uitkomst van zijn onderzoek interessant voor mensen die willen investeren in zonnepanelen, maar niet zeker weten of ze gaan verhuizen voor de investering is terugverdiend. Hij concludeert ook dat de positieve invloed van zonnepanelen zo groot is, dat het een goede investering zou kunnen zijn voor woningen die te koop staan.

Zonnepanelen populair
Uit onderzoek van de gezamenlijke energienetbeheerders blijkt dat Oost-Nederland voorop loopt als het gaat om het opwekken van zonne-energie.

Veel mensen zien het nut in van zonnepanelen. Volgens de brancheorganisatie Netbeheer Nederland zijn er in Nederland ruim 93.000 zonnepaneelinstallaties. Omgerekend komt dat neer op een vermogen van zo'n 350 megawatt.

Uit het overzicht blijkt dat in gemeenten in Gelderland en Overijssel veel zonne-energie wordt opgewekt. Daarna volgt de provincie Noord-Brabant. In het noorden van Nederland en in de Randstad zijn veel minder zonnepanelen.

Zonnepanelen aanschaffen
Overweegt u ook zonnepanelen aan te schaffen? Vraag eenvoudig zonnepanelen-offertes aan.

Bespaar
ca €650 per jaar