9,2
2112 Beoordelingen
Energievergelijker wordt beoordeeld met een 9,2 van 1 10 bij 2112 beoordelingen.
Hulp nodig? Bel dan: 020 726 7109

Lagere energienota door zachte winter

Het zeer zachte weer in deze winter levert een leuke meevaller op: de energierekening valt lager uit. Een gewoon gezin is in de periode begin november tot en met nu al ruim 40 euro goedkoper uit dan bij een gemiddelde winter, zo heeft energieleverancier Nuon berekend.

Kwakkelwinter loont

Nederlanders betalen maandelijks een voorschot aan hun energieleverancier. Dat voorschot is gebaseerd op het verwachte verbruik en gaat uit van de gemiddelde temperatuur van de afgelopen jaren. Vooral de temperatuur in het stookseizoen (herfst en winter) is van groot belang want dan draait de verwarming op volle toeren. "Zeker in vergelijking met de vorige twee winters is het weer nu zacht dus het voordeel loopt snel op", brengt een Nuon-woordvoerder het goede nieuws.

Combinatie

Bij een gemiddeld gezin gaat twee derde tot driekwart van het gasverbruik naar verwarming van de woning. Minder stoken omdat het buiten niet zo koud is, heeft meteen een gunstige invloed op de hoeveelheid gas die wordt verbruikt.

Een besparing op het verbruik van enkele procenten levert helaas niet eenzelfde besparing op de nota. Dat komt doordat het grootste deel van de energiekosten bestaat uit een combinatie van belastingen en kosten voor transport en huur van de energiemeters.

Met name de belastingen zijn fors: bijna veertig procent van de nota zijn belastingen. Het gaat dan om btw, de speciale energiebelasting en de heffing opslag duurzame energie. Die heffing is door de overheid bedacht om daarmee de investeringen in groene, duurzame energie te steunen.

Direct besparen op uw energierekening

U kunt met Energievergelijker direct besparen op uw energierekening. Als onafhankelijke energieadviseur zet Energievergelijker.nl de meest aantrekkelijke deals voor u op een rijtje, om zo uw energiekosten laag te houden. Wilt u weten hoeveel u kunt besparen op uw huidige energieprijzen? U kunt eenvoudig energie vergelijken en direct overstappen met behulp van onze onafhankelijke Energievergelijker.

Bron: Telegraaf

Bespaar
ca €650 per jaar