9,2
2125 Beoordelingen
Energievergelijker wordt beoordeeld met een 9,2 van 1 10 bij 2125 beoordelingen.
Hulp nodig? Bel dan: 020 726 7109

Zonnepanelen: financieel voordeel belangrijker dan milieu

De belangrijkste reden om zonnepanelen aan te schaffen is financieel voordeel. Dat blijkt uit onderzoek dat onlangs werd gehouden onder Nederlandse eigenaren van zonnepanelen. Voor 80 procent is het dé reden om tot aanschaf over te gaan. Financieel voordeel gaat dus voor milieu.

Nederlanders kiezen graag voor voordeel. Zo blijkt ook uit recent onderzoek naar zonnepanelen en de redenen om deze aan te schaffen. 80 procent kiest voor zonnepanelen omdat het financieel voordeel oplevert. Ongeveer 74 procent vindt de aanschaf een mooie manier om bij te dragen aan een schoon milieu en 29 procent geeft aan minder afhankelijk te willen zijn van energiebedrijven. 

Zonnepanelen kopen of huren

Het onderzoek geeft ook inzicht in de manier waarop huiseigenaren zonder zonnepanelen tegen de aanschaf aankijken. Zo’n 52 procent van deze groep ziet de investering als een te groot obstakel om daadwerkelijk tot aanschaf over te gaan. Ook de goedkopere optie om zonnepanelen te huren is voor 63 procent van deze groep geen stimulans om tot plaatsing over te gaan. 

Zonnepanelen en subsidies

Volgens de onderzoekers is er onder een groot deel van de ondervraagden ook veel onduidelijkheid over de aanschaf van zonnepanelen. Met name op het vlak van subsidies. De overheid zou, zo blijkt uit de antwoorden van de ondervraagden, duidelijker moeten zijn het bestaan en de mogelijkheden van deze subsidies.  

Zo blijkt dat 48 procent minder zou twijfelen over de aanschaf van zonnepanelen als er meer en vooral heldere informatie wordt verstrekt. 44 procent geeft zelfs aan niet van het bestaan van overheidssubsidies te weten. 

Hoewel veel consumenten aarzelen om zonnepanelen aan te schaffen, blijkt het vertrouwen in deze duurzame manier van energie opwekken bijzonder groot. Ongeveer 80 procent van alle ondervraagden ziet in dat zon en wind de belangrijkste energiebronnen voor de toekomst zijn.

Bespaar
ca €650 per jaar