woensdag 19 februari 2014

Netbeheerder Stedin investeert in infrastructuur

Netbeheerder Stedin maakt vanaf dit jaar 500 miljoen euro vrij voor het verbeteren, aanleggen en vervangen van zowel elektriciteitsnetten als gasnetten. Zo maakt de netbeheerder het terugleveren van energie mogelijk.

Zelf energie opwekken
Steeds meer consumenten en bedrijven wekken zelf energie op.Wat hiervan overblijft, willen zij terugleveren aan het net. Of gebruiken voor andere duurzame toepassingen. Daarvoor past netbeheerder Stedin het net aan. Tegelijkertijd worden die netten geschikt gemaakt voor andere energiebronnen.

Uitbreidingen in het elektriciteitsnetwerk
De belangrijkste uitbreidingen in het elektriciteitsnetwerk vinden plaats op de Zuid-Hollandse eilanden en in het Rotterdamse Havengebied. 

500 miljoen voor nieuwe energienetten
Voor de grote projecten zet Stedin in 2014 ongeveer 380 miljoen euro in. Daarnaast wordt 125 miljoen euro gebruikt voor regulier onderhoud. De keuze voor deze projecten is gemaakt in nauwe samenwerking met de meer dan honderd gemeenten in het verzorgingsgebied. De grootste vervangingsprojecten vinden dit jaar plaats in onder meer Den Haag, Dordrecht, Rotterdam en Utrecht.

Direct besparen op uw energierekening  
U kunt met Energievergelijker direct besparen op uw energierekening. Als onafhankelijke energieadviseur zet Energievergelijker.nl de meest aantrekkelijke deals voor u op een rijtje, om zo uw energiekosten laag te houden. Hierbij houden wij rekening met zowel de verbruikskosten als het vastrecht. Wilt u weten hoeveel u kunt besparen op uw huidige energieprijzen? U kunt eenvoudig energie vergelijken en direct overstappen met behulp van onze onafhankelijke Energievergelijker.