9,2
2125 Beoordelingen
Energievergelijker wordt beoordeeld met een 9,2 van 1 10 bij 2125 beoordelingen.
Hulp nodig? Bel dan: 020 726 7109

Nieuwe website over slimme meters

Nederlandse huishoudens krijgen de komende jaren digitale, op afstand uitleesbare energiemeters aangeboden. De analoge meter in de meterkast wordt hiermee langzaam vervangen door de ┬┤slimme meter┬┤. Deze slimme meter biedt een hoop voordelen. Om deze inzichtelijk te maken is er een heldere en betrouwbare website ontwikkeld www.slimmemeters.nl.

Wat is een slimme meter?

Een slimme meter is een digitale energiemeter die automatisch wordt uitgelezen, de meter leest zowel de elektriciteit- als gasmeter uit. Alle huishoudens in Nederland krijgen een slimme meter. Niet iedereen krijgt de meter tegelijkertijd. In nieuwbouwhuizen wordt de slimme meter standaard al geplaatst. Ook bij grote renovaties van woonwijken wordt de slimme meter toegepast. Met de slimme meter krijgt u meer inzicht in uw energieverbruik. Door er apparaten aan te koppelen ziet u eenvoudig waar u kunt besparen. Bovendien kunt u met de slimme meter zien hoeveel energie u teruglevert aan het net, wanneer u zelf energie produceert door middel van bijvoorbeeld zonnepanelen. Kortom, met de slimme meter hebt u meer grip op uw energieverbruik en dus op uw energiekosten.

Centraal platform met informatie

De onafhankelijke website www.slimmemeters.nl is een initiatief van alle netbeheerders en het ministerie van Binnenlandse Zaken. Het belangrijkste doel van deze website is om een centraal platform met informatie over slimme meters te bieden. Eind 2013 lanceerden de netbeheerders al samen met Milieu Centraal de website www.energieverbruiksmanagers.nl. Deze handige website vertelt u wat het verbruik is van bijvoorbeeld uw keukenapparatuur om zo te kunnen besparen op uw energienota.

Grootschalige plaatsing van slimme meters

Europese regelgeving heeft bepaald dat minimaal tachtig procent van alle adressen in Nederland in 2020 een slimme meter moet hebben. De netbeheerders zijn daarom gestart met de grootschalige plaatsing van de slimme meters.

Met Energievergelijker kunt u direct besparen op uw energierekening.

Als onafhankelijke energieadviseur zet Energievergelijker.nl de meest aantrekkelijke deals met betrekking tot energie voor u op een rijtje, om zo uw energiekosten laag te houden. Wilt u weten hoeveel u kunt besparen op uw huidige energieprijzen? Op Energievergelijker.nl vindt u snel en gemakkelijk de aanbieding met de goedkoopste energie van dit moment. U kunt eenvoudig energie vergelijken en direct overstappen.

Bespaar
ca €650 per jaar