9,2
2112 Beoordelingen
Energievergelijker wordt beoordeeld met een 9,2 van 1 10 bij 2112 beoordelingen.
Hulp nodig? Bel dan: 020 726 7109

Ook in 2014 weer meer overstappers energie

Kiezen voor een andere energieleverancier lijkt gewoon te worden. In 2014 maakten voor het eerst meer dan 2 miljoen huishoudens de overstap. Dat komt neer op 13,2 procent van de Nederlandse consumenten en bedrijven. Een record, volgens brancheorganisatie Energie-Nederland.

Het aantal overstappers wordt volgens deze gegevens steeds groter. Koos in 2013 nog 12,1 procent voor, in 2014 steeg dat aantal met nog eens 1,1 procent. Dat is een groei van 9,5 procent in een jaar tijd. Volgens Energie-Nederland laten de cijfers zien dat de drempel om van energiebedrijf te veranderen laag is.

Overstappen energie populair

De keuze aan leveranciers en aanbiedingen is dan ook ronduit groot. Energieleveranciers brengen hun aanbod volop onder de aandacht van hun klanten en potentiële nieuwe klanten. Zo zijn er collectief georganiseerde overstapacties en natuurlijk de vergelijkingswebsites. Deze laatste groep heeft een groot aandeel in de toename van het aantal overstappers. Zij maken vergelijken eenvoudig en daadwerkelijk overstappen bijzonder makkelijk.

Het aantal huishoudens dat wisselde van energie-aanbieder is in de afgelopen negen jaar bijna verdrievoudigd. In 2006 gingen zo’n 740.000 huishoudens voor een besparing op hun energiekosten. Negen jaar later, in 2014, kozen 2.034.000 consumenten voor de meest voordelige energieaanbieding.

Energie vergelijken loont

De Consumentenbond volgt de ontwikkelingen op de voet. Zij is blij met de groei van het aantal overstappers, maar vinden tevens dat de stijging nog wat aan de lage kant is. Volgens de bond valt er bijzonder veel te besparen. “In de meeste gevallen gaat het om honderden euro’s. Nog veel meer huishoudens moeten dus een andere energieleverancier zoeken. Energie vergelijken loont écht.”

 

Bron: volkskrant.nl

 

 

 

 

Bespaar
ca €650 per jaar