9,2
2112 Beoordelingen
Energievergelijker wordt beoordeeld met een 9,2 van 1 10 bij 2112 beoordelingen.
Hulp nodig? Bel dan: 020 726 7109

Ook tevreden klanten stappen over voor lagere tarieven

Nederlandse huishoudens zien lagere energietarieven als de belangrijkste reden om over te stappen naar een andere leverancier. Zelfs wanneer zij tevreden zijn over hun huidige energieaanbieder blijkt de overstap een snelle en vooral kleine stap.

Dat blijkt uit onderzoek van de USP Energie Monitor. Hoewel de tevredenheid over de eigen energieleverancier groot is, geeft ruim vier op de tien consumenten (43 procent) aan over te willen stappen naar een andere leverancier. Voornaamste reden: een lagere prijs en daarmee een besparing op de energiekosten

Kiezen voor voordeel

Het onderzoek van USP laat zien dat maar liefst 85 procent (zeer) tevreden is over de huidige energieleverancier, die zij beoordelen met een 7 of hoger. De grote leveranciers, zoals Eneco, Nuon en Essent krijgen allen een rapportcijfer van rond de 7,5. Tussen kleinere aanbieders als Oxxio en Greenchoice lopen de cijfers wat meer uiteen. 

Ondanks de prima beoordelingen kiezen ook tevreden klanten dus graag voor voordeel. Zo zegt 44 procent van de tevreden groep die een rapportcijfer 7 of 8 geeft ergens in het komende jaar te zullen overstappen. Van de zeer tevreden groep wil ook nog een verrassende 21 procent de overstap maken. Minder verrassend is het percentage overstappers onder ontevreden klanten: 63 procent gaat op zoek naar een andere leverancier.

Vergelijken en overstappen

Prijs is dus een belangrijk argument te zijn om te kiezen voor een (andere) leverancier. De ACM (Autoriteit Consument en Markt) vroegen 300 consumenten naar hun ‘overstapreden’ en prijs bleek met stip op nummer één te staan. Een kwart van de ondervraagden betaalt graag extra voor gas en elektriciteit, als dat het milieu direct zou helpen. Ongeveer een derde ziet bovendien de groene stroom het liefst uit Nederland komen.

De meeste Nederlanders zijn dus bewust bezig met het verminderen van hun energieverbruik. Met als belangrijkste reden: besparen. Juist ook nu is een besparing snel te realiseren, want bijna alle energieleveranciers komen rond deze tijd met aanbiedingen en gunstige tarieven. Vergelijken en overstappen dus.

Bron: USP Energie Monitor 

 

 

 

 

Bespaar
ca €650 per jaar