9,2
2112 Beoordelingen
Energievergelijker wordt beoordeeld met een 9,2 van 1 10 bij 2112 beoordelingen.
Hulp nodig? Bel dan: 020 726 7109

Opwarming van de aarde door de mens

Waar eerder nog getwijfeld werd is het nu zeker. Uit een groot onderzoek is gebleken dat de mens wel degelijk de veroorzaker is dat de aarde aan het opwarmen is. Het klimaatpanel van de Verenigde Naties (IPCC) stelt vast dat het voor 95 procent zeker is dat de mens sinds het midden van de vorige eeuw verantwoordelijk is voor de oplopende temperaturen op aarde.

Politieke kwestie
Hittegolven, droogte, overstromingen en de voortgaande stijging van het zeeniveau zullen het resultaat hiervan zijn, tenzij snel maatregelen worden genomen om de uitstoot van broeikasgassen tegen te gaan. Fossiele brandstoffen gaan plaatsmaken voor duurzame energie. De bal ligt nu bij de politiek. Wereldleiders moeten nu in actie komen om de uitstoot van broeikasgassen terug te dringen. Bijna 200 landen hebben toegezegd met de Verenigde Naties te zullen samenwerken om de opwarming van de aarde tegen te gaan. Ook Nederland ondervindt problemen met betrekking tot de opwarming van de aarde zoals temperatuur stijgingen en toenemende neerslag.

Tijd voor actie
Milieubeweging Hier Klimaatbureau dringt er naar aanleiding van het IPCC-rapport onder meer aan op dat het deze maand beklonken energieakkoord serieus wordt uitgevoerd. Het Klimaatbureau beklemtoont dat haast is geboden "omdat ons dramatische veranderingen te wachten staan als de uitstoot van broeikasgassen niet heel snel drastisch wordt beperkt".

Bespaar
ca €650 per jaar