woensdag 10 februari 2010

Overstap naar andere energieleverancier eenvoudig en vaak lonend

Stap nu over naar een goedkopere energieleverancier!

Uit onderzoek van de Vereniging Eigen Huis blijkt dat consumenten ten onrechte bang zijn om over te stappen naar een andere energieleverancier. Doordat ze het moeilijk vinden leveranciers te vergelijken of problemen verwachten bij de overstap, laten ze geld liggen.

Het onderzoek van de Vereniging Eigen Huis wees uit dat de ervaringen van de leden met zowel het overstappen als de kwaliteit van de dienstverlening over het algemeen voldoende zijn. Bijna iedereen kan besparen op de maandelijkse energiekosten. Het loont dus om een vergelijking te maken tussen de aanbieders van energie in Nederland.

Voorwaarde voor een goede keuze is weten wat u wilt. Uit een onderzoek dat ADV Market Research B.V. heeft uitgevoerd in opdracht van energiebedrijf Eneco, blijkt dat bijna de helft van de Nederlanders niet precies weet welk type contract ze bij hun energieleverancier heeft. Energievergelijker.nl benoemt welke aspecten belangrijk zijn bij de keuze voor een energieleverancier. Bijvoorbeeld de contractduur, grijze of groene stroom en de afweging tussen een vaste of variabele prijs. De website gaat op basis van die voorkeuren op zoek naar de goedkoopste en best passende energieleverancier in Nederland en maakt overstappen extra eenvoudig.