maandag 2 december 2013

Overstappen: hoe pak je dat aan?

Overstappen of niet, wie bereid is een beetje moeite te doen, kan jaarlijks tot wel 400 euro besparen op de energiekosten. Maar hoe pak je dat aan?

1. Wat kunt u besparen?

Bekijk onze Energievergelijker. Hier vergelijkt u snel de verwachte jaarkosten van energie per leverancier. U kunt ook zelf kijken of een energiebedrijf een actieaanbieding heeft, vergelijk dit met wat je nu betaalt. Maak aantekeningen, dan kan u deze zelf op een ander moment nog eens rustig vergelijken.

De aantekeningen komen ook van pas als u wilt onderhandelen met je huidige energieaanbieder: wat doet de concurrent? Welke aanbiedingen heeft je eigen leveranciers voor nieuwe klanten?

2. Kan u gratis overstappen? 
Bij een contract voor onbepaalde tijd, dus zonder einddatum, kost het niets om te veranderen van energieleverancier. Als u een contract hebt voor een bepaalde tijd en de looptijd is nog niet verstreken is het toegestaan om over te stappen, maar het energiebedrijf mag je dan wel om een vergoeding vragen. Check de voorwaarden in uw contract.

3. Stap over
Heeft u een goedkopere leverancier gevonden? Stap over! De overstap zelf kost weinig moeite: het enige wat je moet doen is je melden bij het nieuwe energiebedrijf. Zij regelen dan verder alles voor je. Dit doet u via onze Energievergelijker. Voor wie nog nooit heeft overgestapt, kan een nieuw energiecontract bijzonder voordelig zijn. In sommige gevallen kan u tot 450 euro per jaar besparen.

Wilt u weten hoeveel u kunt besparen op uw huidige energieprijzen? U kunt eenvoudig energie vergelijken en direct overstappen met behulp van onze Energievergelijker.