dinsdag 22 maart 2016

Overstappen energie loont

Een groot deel van de Nederlanders betaalt nog steeds te veel voor hun energie. Slechts 14,1% van de huishoudens is het afgelopen jaar overgestapt op een andere energieleverancier. De prijzen van gas en elektriciteit dalen nog steeds. Dat maakt het steeds aantrekkelijker om over te stappen. Voor iemand die al jaren niet is overgestapt is er soms wel meer dan vierhonderd euro te besparen.

Overstappen van energieleverancier zorgt voor innovatie

Overstappen loont dus. Bijkomend voordeel is dat bedrijven goed na blijven denken over hun prijs als meer mensen overstappen, gevolg: concurrerende prijzen. Maar dat is niet het enige. Als consument stimuleer hiermee bedrijven om te innoveren en te zorgen voor een goede service wanneer je overstapt.

Energie aanbiedingen

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) besteedt veel aandacht aan goede informatievoorziening waardoor consumenten aanbiedingen goed kunnen vergelijken. Anita Vegter, bestuurslid ACM: “Consumenten vertrouwen er steeds meer op dat de overstap goed verloopt en voordeel oplevert.” Dit voorkomt dat de consument voor verrassingen komt te staan. Daarnaast stelt de ACM regels op voor de energiesector en controleert vervolgens of deze worden nageleefd. Bedrijven worden hierdoor gedwongen om transparant en eerlijk te zijn.

Het loont om over te stappen door de dalende energieprijzen. Vul hiernaast uw gegevens in en bekijk de beste energiedeals. stap vervolgens gratis over.