maandag 3 maart 2014

Record aantal overstappers van energieleveranciers in 2013

Het aantal overstappers van energieleverancier is opnieuw gestegen. Nooit eerder wisselden zoveel consumenten en bedrijven van energieleverancier als vorig jaar. Bij het Energie Dataservice Nederland (EDSN)werden 1,9 miljoen verzoeken tot overstap verwerkt. Een flinke stijging in vergelijking tot het jaar 2012, toen lag dit aantal 4,5 procent lager.

Ruime keuze

Maar liefst 12,1 procent van de consumenten en bedrijven koos ervoor over te stappen naar een andere energieleverancier. De cijfers van EDSN liegen er niet om: het percentage overstappers is verdubbeld sinds de liberalisering van de energiemarkt in 2004. Brancheorganisatie Energie-Nederland legt uit: "Overstappen is simpeler geworden door de opkomst van de vergelijk- en overstapsites. Hierdoor is de markt beter gaan werken." Hoewel er geen definitieve cijfers bekend zijn, denkt de woordvoerder dat de energieprijs de belangrijkste reden is om over te stappen.

December overstapmaand

Veel energieleveranciers bieden aantrekkelijke voordelen om klanten te interesseren om van energieleverancier over te stappen. In december worden altijd extra veel overstapaanvragen verwerkt omdat veel bedrijven de nieuwe energietarieven per 1 januari laten ingaan.

Opzegvergoeding

Heeft u een contract voor bepaalde tijd en wilt u vroegtijdig overstappen naar een andere energieleverancier? Dan komt het voor dat u een opzegvergoeding  (boete)  moet betalen. Uw nieuwe energieleverancier is soms bereid deze boete over te nemen. Lees hiervoor de voorwaarden van de verschillende energieleveranciers. Deze vindt u op het overstapformulier.

Direct overstappen

Welk energiecontract of leverancier kies je? Vast of variabel, groene of grijze stroom? Wat betekent dit voor uw jaarafrekening? En hoe zit het met uw termijnbedrag?

Met Energievergelijker kunt u direct besparen op uw energierekening.

Als onafhankelijke energieadviseur zet Energievergelijker.nl de meest aantrekkelijke deals voor u op een rijtje, om zo uw energiekosten laag te houden. Wilt u weten hoeveel u kunt besparen op uw huidige energieprijzen? Op Energievergelijker.nl vindt u snel en gemakkelijk de aanbieding met de goedkoopste energie van dit moment. U kunt eenvoudig energie vergelijken en direct overstappen.