woensdag 1 augustus 2012

Recordaantal consumenten wisselt van energiebedrijf

Klanten stappen door de economische crisis steeds vaker over naar een andere energieleverancier. Ruim één op de tien huishoudens koopt gas of stroom jaarlijks bij een andere aanbieder. Het aantal overstappers bereikte in juni een nieuw record van 182 duizend. Dat schrijft de  Volkskrant afgelopen zaterdag.

Brancheorganisatie Energie-Nederland deed onderzoek naar de cijfers. Uit de jongste cijfers breek dat in de maanden april, mei en juni het aantal overstappers met 46 procent steeg ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. 'De aanhoudende crisis dwingt mensen om nog beter op de centjes te letten', zegt Erik Smith van collega vergelijkingssite Gaslicht.com. Ook Energievergelijker kan zich in deze uitspraak vinden. 'Het is een logisch gevolg van de crisis, mensen willen niet te veel betalen voor hun energie', aldus Energievergelijker.nl.

Overstapcijfers

Energie-Nederland geeft in het artikel aan dat de overstapcijfers het hele jaar al hoog zijn en dat de energiebedrijven veel werkt hebben gemaakt van de ontwikkeling van de consumentenmarkt. 'Acht jaar na de liberalisering lijkt het erop dat de markt volwassen is geworden. Steeds meer mensen plukken de vruchten van een veelzijdig aanbod', aldus een woordvoerder van Energie-Nederland.

Toenemend aantal energiebedrijven
Het aantal energiebedrijven is in de afgelopen tijd erg gegroeid. Naast de gevestigde partijen als Nuon en Essent zijn er meerdere energieleveranciers bijgekomen, zoals Greenchoice en De Nederlandse Energie Maatschappij (NLE). Dit maakt het voor de consumenten interessant om energieprijzen te vergelijken en wellicht over te stappen.